GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ο Σαμαράς θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να ενώσουν

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. Είναι αλήθεια ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έκανε...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Είναι αλήθεια ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έκανε μια πολύ σημαντική διαπίστωση στην συνέντευξή του στην Καθημερινή ότι... "οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να ενώσουν" ρίχνοντας ουσιαστικά στο τραπέζι μια διαπίστωση "υπερκομματικού χαρακτήρα" που μόνος στόχος της είναι η ευθύνη όλων για την διάσωση της χώρας. 
«Τις μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού» θεωρεί ως το πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας, ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι εκεί μπορούν «να συμπέσουν άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, άνθρωποι που είναι αντίθετοι με τον κρατισμό, άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από τον λαϊκισμό και κοιτάνε μπροστά».
Η διαπίστωση αυτή έρχεται από τον Α. Σαμαρά σε μια δύσκολη για την εποχή συγκυρία του τόπου που πολλά μέτωπα μπορούν να οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις. Ο πρώην πρωθυπουργός στην συνέντευξή του αναφέρει σχετικά και την δική του θέση ότι: "Θα μπορούσα να πω... έκανα το χρέος μου, αναγνωρίζεται η προσφορά μου, συνεπώς πηγαίνω σπίτι μου. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Μόνο όταν επανέλθει η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει, θα θεωρήσω ότι έχω κάνει το χρέος μου..."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση