GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ: Η τελική απόφαση είναι στα χέρια του βρετανικού λαού

«Μόλις επιτύχαμε μια συμφωνία με τη Μ. Βρετανία», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, λίγο μετά τη λήξη της ...


«Μόλις επιτύχαμε μια συμφωνία με τη Μ. Βρετανία», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Πρόκειται για μια νομικά δεσμευτική και μη αναστρέψιμη απόφαση που έλαβαν και οι 28 ηγέτες», ανέφερε ο Ντ. Τουσκ και πρόσθεσε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Στείλαμε έξω το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε μέρος των συμφερόντων μας για το κοινό καλό», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΕ και κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ΕΕ χρειάζεται τη Μ. Βρετανία και η Μ. Βρετανία την ΕΕ. Η τελική απόφαση είναι στα χέρια του βρετανικού λαού. Αγαπώ τη Μ. Βρετανία και αγαπώ τις Βρυξέλλες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται σε όλες τις ανησυχίες της Μ. Βρετανίας και παράλληλα σέβεται τις βασικές αρχές της ΕΕ. “Όλοι έδειξαν καλή θέληση και ελαστικότητα”, τόνισε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή ευρωζώνη όσο και ένα ισχυρό Σίτι του Λονδίνου. Κατέληξε λέγοντας ότι αγαπάει τις Βρυξέλλες περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της Ευρώπης.

Εξάλλου, ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να συγκαλέσουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις αρχές Μαρτίου με την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι τα 3 δισ. ευρώ που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία δεν είναι χρήματα για τη χώρα, αλλά για τους Σύρους πρόσφυγες που ζουν στη χώρα και για προγράμματα που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα προσφυγικά κέντρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση