GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλοκάρουν από άκρη σε άκρη τη χώρα οι αγρότες

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται στα μπλόκα ανά την Ελλάδα, προκειμένου οι αγρότες να καθορίσουν τη στάση τους μετά τα δύο παναγ...


Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται στα μπλόκα ανά την Ελλάδα, προκειμένου οι αγρότες να καθορίσουν τη στάση τους μετά τα δύο παναγροτικά συλλαλητήρια της Αθήνας.

Ο διάλογος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι για πολλά μπλόκα επιθυμητός, με βασική προϋπόθεση να είναι επί των προτάσεων που έχουν στείλει οι αγρότες.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν και πάλι από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Οι αγρότες της Ροδόπης, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς κλείνουν επί 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού.

Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Ξάνθης κρατούν κλειστή τη γέφυρα του Νέστου, επάνω στην Εγνατία Οδό, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα.

Στο μπλόκο στο Δερβένι από τις 11:00 έως τις 18:00 είναι κλειστές οι δύο λωρίδες και στα δύο ρεύματα και είναι από μία σε κάθε πλευρά δοσμένη στην κυκλοφορία.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο.

Το τελωνείο του Προμαχώνα είναι ανοιχτό 11.00- 15.00, ενώ τις υπόλοιπες ώρες δεν επιτρέπεται η διέλευση κανενός φορτηγού και νταλίκας.

Το τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα είναι κλειστό για ΙΧ και λεωφορεία από 10:00- 15:00 και 17.00-22.00.

Στην βάση τους επέστρεψαν τα 18 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που «ταξίδεψαν» στην Αθήνα, προκειμένου με τη συμβολική παρουσία τους να υπογραμμίσουν την αμετακίνητη βούληση των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι αγρότες του μπλόκου θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τις παραπέρα μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Σε αποκλεισμό παραμένει για 14η μέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου (17:00- 22:00), Μαυροβουνίου (17:30- 21:00), Μεσημερίου (17:30- 21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00- 14:00 και 17:30- 21:00), Αψάλου (17:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 18.00.

Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ (24ωρος αποκλεισμός από νωρίς το πρωί και στα δύο).

Στα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση