GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίωξη σε βάρος εφοριακού για "κόλπο" με παράβολα και χαρτόσημα

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει εφοριακός για “κόλπο” με παράβολα και χαρτόσημα, από το οποίο φέρεται να καρπώθηκ...


Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει εφοριακός για “κόλπο” με παράβολα και χαρτόσημα, από το οποίο φέρεται να καρπώθηκε χιλιάδες ευρώ.

Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η εισαγγελία διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου και ψευδή βεβαίωση, σε βάρος της εφοριακού η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της ταμία-διαχειρίστριας στη ΔΟΥ Χολαργού.

Η υπάλληλος υπηρετούσε στη συγκεκριμένη θέση από το 2013 όταν, τον Νοέμβριο του 2015, υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από τις 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015. Για να ξεκινήσει ο έλεγχος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών και συγκεκριμένα της 16ης Νοεμβρίου του 2013. Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν πολύ διαφορετική καθώς το απόθεμα ήταν μικρότερο.

Η έρευνα οδήγησε στην συγκεκριμένη υπάλληλο η οποία, μάλιστα, στην προσπάθεια της να εξαφανίσει όλα τα στοιχεία που την ενοχοποιούσαν, στις 17/11/2015 εξέδωσε διπλότυπο με το οποίο εμφανιζόταν να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικό έλλειμμα 341.000 ευρώ και τελικά η εφοριακός ομολόγησε την υπεξαίρεση επικαλούμενη σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σε ένδειξη καλής θέλησης η υπάλληλος, η οποία τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ με την υπόσχεση ότι θα καλύψει και τα υπόλοιπα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση