GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικίνδυνη η κατάσταση στην Πλατεία Ντάβαρη στο Παλαιό Φάληρο.

Υπαίθριο Parking με την ανοχή της δημοτικής αρχής έχει γίνει η πλατεία Ντάβαρη. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί δ...

Υπαίθριο Parking με την ανοχή της δημοτικής αρχής έχει γίνει η πλατεία Ντάβαρη. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί διαμαρτύρονται για την απαράδεκτα επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουν σχεδόν κάθε μέρα με οδηγούς που παρκάρουν κατά παράβαση όλων των κανόνων ασφάλειας στην αριστερή πλευρά του δρόμου που εφάπτεται της πλατείας για να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα!!!!.
Η Δημοτική αρχή (το Δημοτικό Συμβούλιο, δυνάμει των άρθρων 79§1α (στοιχ. α4), 82 ν. 3463/2006 (Α΄ 114) και του άρθρου 52 ν. 2696/1999 (ΚΟΚ), μπορεί να λάβει απόφαση τοποθέτησης κολονακίων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αποτροπή στάθμευσης κλπ) είχε τοποθετήσει. πλαστικά κολονάκια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όπως αποδεικνύεται από την σχετ. φωτογραφία.
Δυστυχώς και όλως περιέργως μετά την αναβάθμιση της πλατείας τα πλαστικά κολονάκια αφαιρέθηκαν !!!! ΓΙΑΤΙ;

Το κυκλοφοριακό δε κομφούζιο μετατρέπεται σε κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους γύρω από από την πλατεία διότι έχουμε και την παράνομη κίνηση επί της πλατείας (αριστερή κίνηση ) από τους οδηγούς που εισέρχονται ανάποδα στον κόμβο προερχόμενοι από Λ . Αμφιθέας προς παραλία παρότι υπάρχει σήμα κυκλικής πορείας για να κερδίσουν χρόνο!!! όπως φαίνεται και από την σχετ. φωτ.
Πέρα δε από το κυκλοφοριακό χάος και την ατμοσφαιρική ρύπανση υπάρχει και απίστευτη ηχορύπανση από τα κορναρίσματα των αγανακτισμένων οδηγών που περιμένουν να διασχίσουν την πλατεία.

Καταγγελίες έχουν γίνει εκτός από τον Δήμο , στην Τροχαία Καλλιθέας και στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου από αγανακτισμένους δημότες και κατοίκους της περιοχής για την επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουν αυτοί και τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία , αναγκάζοντας τους γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους από εκεί!!!!
Οι οδηγοί εκνευρισμένοι κάνουν επικίνδυνες μανούβρες ανάμεσα στα παρκαρισμένα οχήματα προκαλώντας πολλές φορές συγκρούσεις με άλλα αυτοκίνητα με μεγάλο κίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν επί της πλατείας (σε αρκετές περιπτώσεις φωτιστικά της πλατείας έχουν γίνει κομμάτια από αυτοκίνητα .
Η Δημοτική Αρχή μήπως θα μπορούσε να ασχοληθεί με αυτό το σοβαρότατο θέμα που απασχολεί όλους τους κατοίκους της περιοχής και επιτέλους να γίνει μια κυκλοφοριακή μελέτη για την κίνηση των οχημάτων!!!!

Λύσεις υπάρχουν και ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ!!!!(ενδεικτικά)

Α) Μονοδρόμηση της Ναυσικάς (μόνο κάθοδος προς Αμφιθέας) , ενώ άνοδος για τα ΙΧ από Ορφέως και από εκεί στη Γοργοποτάμου , καθώς και από Δημοκρατίας στη Μιλτιάδου τα δε λεωφορεία να διέρχονται από Παλαιολόγου προς Νέα Σμύρνη.
Β) Αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων επί της Άρεως και κατάλληλη διαμόρφωση τους ώστε να διοχετεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων υποχρεωτικά δεξιά-κυκλική πορεία ακολουθώντας τα σήματα.
Οι δημότες αγωνιούν και ζητούν λύση!!!!!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΟΥΕΙ!!!!!!


Κάτοικοι της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση