GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεστ σάλιου ανιχνεύει τον καρκίνο σε δέκα λεπτά...

Ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή ογκολογίας Ντέηβιντ Γουόνγκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσ...


Ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή ογκολογίας Ντέηβιντ Γουόνγκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα τεστ σάλιου, που μέσα σε δέκα μόνο λεπτά είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο.

Το τεστ, που μπορεί να γίνει σε ένα ιατρείο ή ακόμη και στο σπίτι, εντοπίζει το DNA τυχόν όγκων, το οποίο κυκλοφορεί μέσα στα σωματικά υγρά του οργανισμού. Η διαδικασία άμεσης ανίχνευσης γενετικών μεταλλάξεων σε υγρά είναι γνωστή και ως «υγρή βιοψία».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τεστ -που δεν χρειάζεται πάνω από μια σταγόνα σάλιου- είναι ακριβές σχεδόν 100%, πανεύκολο στη χρήση του και φθηνό, καθώς στοιχίζει γύρω στα 20 δολάρια. Σήμερα υπάρχουν μόνο τεστ αίματος για την ανίχνευση του καρκίνου και χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να βγουν τα αποτελέσματά τους.

Το τεστ σάλιου θα αξιολογηθεί αργότερα εντός του 2016 σε κλινικές δοκιμές με ασθενείς που έχουν καρκίνο των πνευμόνων. Αναμένεται έγκρισή του από την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εντός της επόμενης διετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση