GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προμηθευτής, μεταφορέας και Σία έστελναν ναρκωτικά σε όλη την Ελλάδα

Πολυπλόκαμη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία ...


Πολυπλόκαμη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία με την σύλληψη 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της.
Η οργάνωση αποτελούνταν από 13 άτομα, από τα οποία ένα ηγετικό στέλεχος κατηύθυνε τη δράση της και άλλα 12 άτομα είχαν περιφερειακούς ρόλους . Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε από τον Απρίλιο του 2014 υπολογίζεται σε πάνω από 4,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ένα κιλό κατεργασμένης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, πλήθος καρτών SIM, χρηματικά ποσά και δύο οχήματα.
Ωστόσο, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 41 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.
Aναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2014, οι δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη ιεραρχική δομή εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ηγετικό ρόλο στη συγκρότηση, οργάνωση, διεύθυνση και καθοδήγηση της εγκληματικής οργάνωσης, είχε ένας 48χρονος ο οποίος μαζί με άλλους δύο, οργάνωναν την προμήθεια της σπείρας με ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία και την Αθήνα.
Ρόλο προμηθευτή ναρκωτικών στο κύκλωμα είχαν ακόμη τρία μέλη του, ρόλο μεταφορέα - αποστολέα των ναρκωτικών είχαν άλλοι δύο και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.
Όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μιλούσαν με ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση