GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΙΡΤΖΗ! Παραιτείται ο γεν. γραμματέας Τηλεπικοινωνιών...

Υπό παραίτηση τελεί ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, κ. Δημήτρης Τζώρτζης, καθώς φέρεται ...

Υπό παραίτηση τελεί ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, κ. Δημήτρης Τζώρτζης, καθώς φέρεται να έχει συγκρουστεί με τον υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του "Βήματος".
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σχέσεις των δύο ανδρών υπήρξαν εξ αρχής προβληματικές.
Και αυτό διότι χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες προκειμένου να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για το οργανόγραμμα του ενιαίου τότε υπουργείου Οικονομίας & Υποδομών με αποτέλεσμα οι αρμοδιότητες του τότε αναπληρωτή υπουργού και των γενικών γραμματέων να είναι συγκεχυμένες και οι λήψεις αποφάσεων ιδιαίτερα δύσκολες.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, φαίνεται ότι υπήρξε αδυναμία συντονισμού, καθώς ο κ. Τζώρτζης, ο οποίος προέρχεται από την αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών κι έχει τεχνοκρατικό προφίλ, κινούνταν ξεκάθαρα στην γραμμή των στόχων του Ψηφιακού Θεματολογίου της ΕΕ και στην εκπλήρωση του εθνικού σχεδίου ευρυζωνικότητας, ενώ ο κ. Σπίρτζης φέρεται να είχε άλλες προτεραιότητες.
Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε από την Βουλή ότι η αρμοδιότητα της έγκρισης των κεραιοσυστημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα αφαιρεθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και θα εκτελείται από το υπουργείο Υποδομών, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στην αγορά, καθώς οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των κινητών ευρυζωνικών δικτύων, συμπαρασύρει τα επιχειρηματικά τους πλάνα.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν συνεχή εμπόδια στην χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής ηλεκτρονικών επικοινωνιών και, μάλιστα, την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων παραμένει ακέφαλη εδώ κι έναν χρόνο, με αποτέλεσμα κρίσιμες υποθέσεις της αγοράς να εκκρεμούν δίχως να δίδεται λύση.
Σημειωτέον ότι ο κ. Τζώρτζης, ο οποίος ανέλαβε το "ξεκαθάρισμα" του προβληματικού επιχειρησιακού προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση προκειμένου να μην επιστρέψει η χώρα πόρους στην ΕΕ, χαίρει εκτίμησης στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, προσπάθησε να προχωρήσει βήμα - βήμα στην εφαρμογή των δεσμευτικών υποχρεώσεων της Ελλάδας για την εκπλήρωση του Ψηφιακού Θεματολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση