GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στους Αμπελόκηπους

Εγκαινιάστηκε  από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη το Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στον χώρο του πρώην Κέντρου Αποκατάσταση...


Εγκαινιάστηκε  από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη το Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στον χώρο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Πολέμου (ΚΑΠΑΨ), στους Αμπελόκηπους.

Πρόκειται για έναν χώρο που ο Δήμος στόχο έχει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις νέες οπτικές στα ζητήματα παιδαγωγικής και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών, επίκεντρο πολιτιστικής δημιουργίας για τη γειτονιά και στολίδι-σύμβολο για την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Το Πάρκο, που ανακατασκευάσθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ, διαθέτει τις εξής δομές:

- Την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη που δημιουργείται στη χώρα για παιδιά νηπιακής ηλικίας. Πρόκειται για ένα χώρο άνετο, ασφαλή και εξαιρετικά φιλικό, όπου κάθε γονιός μπορεί να φέρει το παιδί του, από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του, σε μάρσιπο ή σε καροτσάκι, να μπουσουλήσει ελεύθερα, να παίξει με τα βιβλία, να μυρίσει τις σελίδες, να κοιτάξει τις εικόνες τους.

- Δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά σχολικής ηλικίας, στημένη με έναν πρωτοποριακό τρόπο, καθώς θα εμπλουτίζεται η διαδικασία της ανάγνωσης με παράλληλες εκδηλώσεις και προγράμματα σε ένα μικρό αμφιθέατρο και υπολογιστές.

- Για τα πολύ μικρά παιδιά, έως τριών ετών, και τους γονείς τους, και κατά τα πρότυπα του “Πράσινου Σπιτιού” της σπουδαίας ψυχαναλύτριας Φρανσουάζ Ντολτό, φτιάχτηκε “Το Μεγάλο μας Σπίτι”, που θα το λειτουργεί το ομώνυμο μη κερδοσκοπικό σωματείο.

- Συμβουλευτικός σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του Δήμου Αθηναίων. Μια ολοκληρωμένη δομή στην πρόληψη ψυχικής υγείας για παιδιά και οικογένειες, με δυσκολίες στη ψυχολογική συγκρότηση και στη συμπεριφορά.

- Το “Μύρτιλλο- καφέ”, ένας χώρος αναψυχής, από μια κοινωνική, συνεταιριστική επιχείρηση ένταξης ατόμων με ειδικές δυσκολίες.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι νιώθει “πραγματικά περήφανος που ο πρωταγωνιστής, το επίκεντρο της προσοχής, είναι το μικρό παιδί, με δράσεις καινοτόμες, που πρώτη φορά υλοποιούνται όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση