GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Η Ελλάδα θα δώσει τη μάχη και θα τα καταφέρει με ανθρωπιά

Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υπογράμμισε από τις Βίγλες Μεγαλόπολης ο αναπληρωτής υπο...


Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υπογράμμισε από τις Βίγλες Μεγαλόπολης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, που μίλησε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τους 212 πατριώτες που εκτέλεσαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24 Φεβρουαρίου 1944.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως “η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο οχυρό της Ευρώπης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί να φιλοξενήσει και να δώσει καταφύγιο. Αλλά συγχρόνως προσπαθεί να περιφρουρήσει την ιδέα της συνεργασίας στην Ενωμένη Ευρώπη”.

Ο υπουργός ανέφερε ότι “τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται η κατοχή των μεγάλων συμφερόντων, οικονομικών και γεωπολιτικής κυριαρχίας. Αυτά τα συμφέροντα σπέρνουν αίμα και πόλεμο σε πολλούς λαούς και αναγκάζουν ανθρώπους να φύγουν από τις εστίες τους, είτε λόγω πολέμου, είτε λόγω φτώχειας. Σήμερα ζούμε μια νέα κατάσταση όπου εκατομμύρια ανθρώπων ξεκινάνε από εμπόλεμες περιοχές κι έρχονται μέσω των παραλίων της Τουρκίας να περάσουν μέσα από την Ελλάδα για να πάνε προς βόρειες χώρες”. Τόνισε ότι “η Ελλάδα καλείται να δείξει την αλληλεγγύη της, να δείξει τη συνεργασία της, να δείξει την ανθρωπιά της, γιατί οι Έλληνες πάντοτε ήταν ξένοι από σκέψεις, ιδέες και πρακτικές που το πρώτο και το τελευταίο επιχείρημά τους ήταν η απανθρωπιά και η βία”.

Ο κ. Βίτσας διεμήνυσε: “Ας το ξέρουν καλά όσοι απεργάζονται σχέδια, ότι η Ελλάδα στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται, κοινωνική και οικονομική, θα δώσει τη μάχη και θα τα καταφέρει με ανθρωπιά, αλλά και με θυμό για όσους απεργάζονται το μέλλον της ως αποθήκη ψυχών”.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι “σ' αυτούς τους φίλους και τους εχθρούς που απεργάζονται κι άλλες κινήσεις, τους λέμε καθαρά, πως αυτή η χώρα έχει 135 χιλιάδες χιλιόμετρα, έχει 90 μεγάλα νησιά, έχει χιλιάδες βραχονησίδες και από αυτές τις βραχονησίδες και από κάθε σπιθαμή γης δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας”.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα με αφετηρία τα ιδανικά της λευτεριάς και θα κερδίσουμε, γιατί κρατούμε ζωντανή τη μνήμη και την ιστορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση