GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταματούν το διάλογο για το Ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς

Μετά από νέα σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ε...


Μετά από νέα σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τον διάλογο με το υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μέχρι να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση.

Ειδικότερα, οι επιστημονικοί φορείς σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Προσήλθαμε στο διάλογο με διάθεση συνεννόησης. Όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία μολονότι τα ζητήσαμε. Το υπουργείο Εργασίας, εξήντλησε την εισφορά του στο διάλογο μόνο σε αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς. Μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο. Αναμένουμε τα στοιχεία για να τα ελέγξουμε. Αφού τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα επανέλθουμε στο διάλογο με τις προτάσεις μας”.

Ακόμα, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, “το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την κοινωνική ασφάλιση”, και ζητούν την απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Επίσης, αναφέρουν ότι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016.

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση