GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και ευρωομόλογα προτείνει η Ιταλία

Τις προτάσεις της Ρώμης για μια διαφορετική Ευρώπη έδωσε στη δημοσιότητα ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, με επιστολ...


Τις προτάσεις της Ρώμης για μια διαφορετική Ευρώπη έδωσε στη δημοσιότητα ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, με επιστολή που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Μεταξύ των άλλων, στο κείμενο αναφέρεται ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρά τις προσπάθειες, δεν επαρκεί για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη. Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά, κατά συνέπεια, πως τα υπάρχοντα περιθώρια του προϋπολογισμού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου για την στήριξη της ανάπτυξης.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ρώμης θεωρεί παράλληλα ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη σύγκλιση, πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και να στηρίξει την εσωτερική ζήτηση.

Μεταξύ των άλλων, η κυβέρνηση Ρέντσι δίνει πράσινο φως στον διορισμό ενός υπερυπουργού οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος να μπορεί όμως “να διαχειριστεί έναν ουσιαστικό προϋπολογισμό”, και προτείνει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Στο κείμενο της κυβέρνησης της Ρώμης, υπογραμμίζεται παράλληλα ότι “το υπερβολικό πλεόνασμα στα δημοσιοοικονομικά, είναι άλλο τόσο επιζήμιο, όσο και το υπερβολικό έλλειμμα”.

Ο Ματέο Ρέντσι και ο υπουργός Οικονομικών του ζητούν την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, “για να μη χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο τραπεζικό σύστημα”, και θεωρούν ότι πρέπει να υιοθετηθούν κοινές πολιτικές για την απασχόληση, ενισχύοντας την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον έλεγχο των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, η ιταλική πρόταση συμπεριλαμβάνει την έκδοση ευρωομολόγων για την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση