GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ολόκληρο το διαβιβαστικό για το "κύκλωμα εκβιαστών". Με ποιους και γιατί είχαν επαφές...

Παράνομες χρηματοδοτήσεις ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ προκειμένου να δημοσιεύουν θετικά σχόλια για τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά...

Παράνομες χρηματοδοτήσεις ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ προκειμένου να δημοσιεύουν θετικά σχόλια για τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά αλλά και για άλλα στελέχη της κυβέρνησης - ακόμη και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών- αποκαλύπτονται στη δικογραφία για το μεγάλο κύκλωμα εκβίασης και χρηματισμών που ανέδειξε, τα τελευταία 24ωρα, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Βασικοί κατηγορούμενοι είναι 42χρονος εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολης» κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, ο 50χρονος δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μουσσάς, και ο 35χρονος συνάδελφός του κ. Χρήστος Φράγκου.
Στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, έκτασης 23 σελίδων, που έχει βασιστεί σε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών αλλά και σε διάφορους χώρους, καταγράφονται δεκάδες συνεννοήσεις για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα υπέρ του «Αρχιμανδρίτη» - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς- ενώ σε άλλο σημείο ζητούνται συναντήσεις εμπλεκομένων με τον «Πατριάρχη Αλέξιο», όπως αποκαλούν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, για τον οποίο ωστόσο παραμένει άγνωστο αν γνώριζε οτιδήποτε για τις μεθοδεύσεις.
Με κύριο αντάλλαγμα, χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ -που θα συμμετείχαν στο σύστημα των ύποπτων επαφών και θα έγραφαν τα «θετικά» σχόλια- από διαφημίσεις κυρίως της ΕΥΔΑΠ και άλλων ΔΕΚΟ.
Για αυτόν τον λόγο τα τρία κεντρικά μέλη του κυκλώματος ήσαν σε διαρκή επαφή αλλά στην συνέχεια εκβίαζαν μια υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων μεγάλης ΔΕΚΟ, η οποία φέρεται να γνωρίζει τον υπουργό Επικρατείας, και η οποία έπαιζε έναν ρόλο οργανώτριας στο σύστημα κατανομής διαφημίσεων και χρημάτων που προσέγγιζαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η γυναίκα αυτή που ήταν συνεργάτιδα και αρθρογραφούσε με τον Χρήστο Φράγκου προχώρησε σε καταγγελία στις 11 Φεβρουαρίου 2016 εναντίον των «εκβιαστών» από όπου και ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Ακόμη στη δικογραφία αναδεικνύεται ο ρόλος επτά τουλάχιστον δημοσιογράφων ή ιδιοκτητών sites που φέρεται να προχωρούσαν σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα με αντάλλαγμα χρήματα από τις διαφημίσεις. Ορισμένοι εξ αυτών ασκούσαν κριτική σε μέλη της κυβέρνησης αλλά μετά την συνεννόηση τους με τους τρεις κατηγορούμενους και την έναρξη της χρηματοδότησης από τις ΔΕΚΟ άλλαξαν αμέσως «γραμμή».
Επιπλέον θέματα συζήτησης γίνονται για το ενδεχόμενο της ανάληψης της θέσης του Προέδρου του Υπερ - ταμείου Αποκρατικοποιήσεων όπου επιχειρείται η τοποθέτηση «ανθρώπου εμπιστοσύνης», για να μην υπάρχουν αρνητικά σχόλια για υψηλόβαθμα στελέχη ΔΕΚΟ αλλά και Τραπεζών.
Ανάμεσα στα άλλα στο διαβιβαστικό σημειώνεται ότι ο «ο κ. Μαυρίκος έχει αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο σχολίασε ότι υπήρχε «συμφωνία» μεταξύ του τέως πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα Αλέξη να μην αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας». Σε άλλο σημείο τα μέλη του κυκλώματος συζητούν «θα καθαρίζουμε είκοσι τον μήνα (από ΕΥΔΑΠ). Είκοσι είναι δεδομένα. Θα κανονίσουμε και στα ΕΛΠΕ τι δίνουνε; Όχι είκοσι, ογδόντα. Είναι η ΔΕΗ, ογδόντα και η Εθνική Τράπεζα κατοστάρικο, είναι πολλά λεφτά. Πεντακόσια με πεντακόσια στο χέρι». Επιπλέον σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι «ο Μαυρίκος είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να "κτυπήσουν". Αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα».


1 σχόλιο

  1. Δεν θα ήταν καλό οι ΚΡΑΤΙΚΕΣ διαφήμισης να δίνονται σε ΣΑΙΤ που θα είχαν εργαζόμενους με μισθό , που θα ήταν ασφαλισμένοι,που θα ελεγχόταν από τον ΣΕΠΕ...Π.Χ Είναι εύκολο θα έχεις 5 εργαζόμενους θα παίρνεις 5 κομμάτια από την ΚΡΑΤΙΚΉ ΠΊΤΑ έχεις 1 ΈΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΠΊΤΑ κ.τ.λ.... Αν τώρα εγώ γούσταρα να κάνω ένα σαιτ και να γράφω ότι μου κατέβει ΔΕΝ θα απαιτούσα και ΚΡΑΤΙΚΉ ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ !! Διότι δεν μπορώ να καταλάβω στο τι χρησιμεύσει η διαφήμιση της ΔΕΥΑΠ(του νερού) ας πούμε....Εκεί είναι σαν να δίνεις σε κάποιο ΚΡΑΤΙΚΆ χρήματα ώστε να γράφει αυτά που θέλεις..ΚΑΙ ίσως να έχει και παιδιά νέους δημοσιογράφους με μαύρη εργασία και ωράριο γαλέρας....

    Υ.Γ..Δεν λέω να υπάρχει λογοκρισία ούτε και να κλείσουν ΣΑΙΤ ...αλλά ΌΤΑΝ μερικοί απαιτούν κομμάτι από την ΚΡΑΤΙΚΉ διαφημιστική πίτα να ξέρει ο Ελληνας φορολογούμενος που και ποιοι τα παίρνουν και ΓΙΑΤΊ..Έχω επίσης να προσθέσω ότι ΌΛΑ τα κανάλια έχουν γίνει φρουτακια δώρων ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ ΚΑΜΊΑ ΕΚΠΟΜΠΉ χωρίς το (ΜΕΓΆΛΟ ΔΏΡΟ) με χρέωση τηλεφώνου από 2.5 ευρώ μέχρι και 3 ευρώ το τηλεφώνημα!!!! που δεν ξέρομε και την διαδικασία πως γίνεται αυτή η κλήρωση !!!! ΠΡΟΣΈΞΕΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΊΖΟΥΝ.. ΚΛΗΡΏΝΟΥΝ. ΛΟΤΑΡΊΑ ΔΗΛΑΔΉ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση