GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Σημαντική η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις για να το επιτύχουμε

«Είναι αλήθεια, η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είναι πολύ σημαντική, παρά το ότι κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις για να το επιτύχουμε»...


«Είναι αλήθεια, η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είναι πολύ σημαντική, παρά το ότι κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις για να το επιτύχουμε». Αυτή τη δήλωση έκανε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
«Όσον αφορά την κρίση η οποία ξέσπασε, εκείνο που ήταν πιο βασικό ήταν να πετύχουμε την συμφωνία και των 28 κρατών, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αυτών που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε μια πολιτική ένωση, συμφωνούμε να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες είτε είναι είτε δεν είναι στην Ευρωζώνη», συμπλήρωσε η Μέρκελ και υπογράμμισε: «Δείξαμε ότι έχουμε αρκετή ευελιξία, παρά το γεγονός ότι οι απόψεις μας δεν συμπίπτουν με την Μεγάλη Βρετανία για την εξέλιξη της Ε.Ε. Έχουμε πάντως την απαραίτητη ευελιξία να διαπιστώσουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, να το δηλώσουμε και να το αποδεχθούμε».
Η Γερμανίδα καγκελάριος, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Έσπευσε να αναφερθεί και σε άλλα ζητήματα, τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου.
 «Ασχοληθήκαμε και με άλλα ζητήματα, και αποσαφηνίσαμε ότι πολύ σημαντικό θέμα είναι τα ανθρωπιστικά ζητήματα», είπε και πρόσθεσε: « Θα πρέπει να διευκολύνουμε την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία και θα πρέπει εκτός από την άδεια να μπουν οι πρόσφυγες στην ΕΕ να φροντίσουμε να είναι και ασφαλείς. Συζητήσαμε και για την Λιβύη και το τι πρέπει να γίνει σ' αυτό το κράτος, γιατί και εκεί υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν. Τέλος, τηλεφωνηθήκαμε με τον Τούρκο πρωθυπουργό για να οργανώσουμε μία νέα Σύνοδο Κορυφής με την συμμετοχή και της Τουρκίας για να συζητήσουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα για το προσφυγικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση