GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των Αφγανών από την Ειδομένη

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε από τις 07:30 το πρωί, για την απομάκρυνση 200 Αφγανών από τον καταυλισμό της Ειδο...


Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε από τις 07:30 το πρωί, για την απομάκρυνση 200 Αφγανών από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Ήδη, αναχώρησαν για την Αθήνα 14 λεωφορεία με Αφγανούς. Η αστυνομία, ωστόσο, παραμένει στον χώρο καθώς υπάρχουν και άλλα άτομα από το Αφγανιστάν.

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή δήλωσε πως πρέπει να γίνεται σωστός έλεγχος των ανθρώπων που προσεγγίζουν στην ουδέτερη ζώνη, μετά την απαγόρευση διέλευσης σε Αφγανούς.

«Πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί και πάλι πρόβλημα», επισήμανε, ενώ ανέφερε ότι στην ουδέτερη ζώνη, από πλευράς ΠΓΔΜ, αναμένουν για επαναπροώθηση 67 άτομα από τις χώρες του Μαγκρέμπ.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθηλωμένα παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης τρένα που μεταφέρουν φορτία, αφού δεν έχουν ελευθερωθεί ακόμη από τους Αφγανούς οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος μεταφορικής εταιρείας Ανέστης Σαχπελίδης, «έξι τρένα αναμένεται να ανέβουν, έξι να κατέβουν, μεταφέροντας πετρέλαιο και κοντέινερ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση