GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγρότες από το μπλόκο Κερδυλλίων βοήθησαν πρόσφυγες που εγκατέλειψαν οι δουλέμποροι - ΒΙΝΤΕΟ

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους Σύρους πρόσφυγες έδειξαν οι αγρότες στο μπλόκο των Κερδυλλίων, όταν φρόντισαν μια ομάδα προσφύγων,...


Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους Σύρους πρόσφυγες έδειξαν οι αγρότες στο μπλόκο των Κερδυλλίων, όταν φρόντισαν μια ομάδα προσφύγων, που τους είχε εγκαταλείψει δουλέμπορος, σε αγροτική περιοχή.

Ένας αγρότης, ενώ κατευθυνόταν τη Δευτέρα στο μπλόκο των Κερδυλλίων είδε σε αγροτική περιοχή στην Ευκαρπία Σερρών (σε απόσταση 8 χλμ. από το μπλόκο) μία ομάδα 60 Σύρων προσφύγων, τους οποίους είχε εγκαταλείψει το προηγούμενο βράδυ δουλεμπορικό φορτηγό, που -σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου - τους μετέφερε από την Τουρκία.

Οι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα, ήταν σε άσχημη κατάσταση, έχοντας περάσει όλο το βράδυ στην ερημιά, ταλαιπωρημένοι από το κρύο, την υγρασία και την πείνα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των αγροτών, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν τον μπλόκο των Κερδυλλίων, οι οποίοι έσπευσαν να περιμαζέψουν τους πρόσφυγες, ενώ στη συνέχεια από γειτονικό βενζινάδικο προμηθεύτηκαν νερά και τρόφιμα, ώστε να τα μοιράσουν στους Σύρους, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου Κώστας Παπαμερής, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν, ανέφερε πως ήταν περίπου 60 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

«Νεαρές γυναίκες, 25-30 ετών και άλλες μεγαλύτερες, άνω των 60. Μας έκανε εντύπωση η σύνθεση της ομάδας, μια και στην ομάδα των 60 ατόμων που βρέθηκαν στα χωράφια, υπήρχαν και αρκετοί νεαροί. Οι γυναίκες δεν συνοδεύονταν από τους άνδρες τους. Προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε μαζί τους. Μας ανέφεραν ότι ήταν από τη Συρία. Ειδοποιήσαμε την Αστυνομία και ήρθε στο σημείο ένα λεωφορείο, ώστε να τους μεταφέρει σε ένα κέντρο υποδοχής, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά είχαν ανάγκη ιατρικής. Ήταν φανερά ταλαιπωρημένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμερής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση