GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τραπέζι η υιοθέτηση του ευρώ από τους Τουρκοκυπρίους

Την προοπτική υιοθέτησης του ευρώ από το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος από την πρώτη ημέρα της λύσης του Κυπριακού, εφόσον αυτή εγκρ...


Την προοπτική υιοθέτησης του ευρώ από το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος από την πρώτη ημέρα της λύσης του Κυπριακού, εφόσον αυτή εγκριθεί από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, συζήτησαν σε κοινή συνάντηση, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την δικοινοτική επιτροπή, αρμόδια για την προετοιμασία του μελλοντικού τουρκοκυπριακού συντιστώντος κράτους για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου. Στην συνάντηση πήραν μέρος και οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Η πρώτη αυτή συνάντηση που είχε ως αντικείμενο συζήτησης την προετοιμασία της τουρκοκυπριακής πλευράς για υιοθέτηση του ευρώ, πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να μεταφέρει στην Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας την Ομάδα Δράσης για την Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Η Ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε το 2004 και από το 2014 υπαγόταν στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, θα συντονίζει, υπό τις απευθείας πλέον οδηγίες του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όλες τις προσπάθειες της Επιτροπής για την προετοιμασία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για εναρμόνιση της με το κοινοτικό κεκτημένο στο πλαίσιο της διευκόλυνση της διαδικασίας επανένωσης της Κύπρου.

Στο μεταξύ, στην αξίωση της Άγκυρας για την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών που θα διευκολύνουν την «νομιμοποίηση» μέχρι και 30.000 εποίκων, που ζουν στα κατεχόμενα, φαίνεται να συμμορφώνεται η τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο, αποφάσισε την μείωση του ποσού που καταβάλλεται για την απόκτηση της «λευκής ταυτότητας», δικαιούχοι της οποίας είναι ξένοι υπήκοοι που ζουν μόνιμα στα κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση