GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΑ ΜΠΕΙ εισαγγελέας στην Τράπεζα Αττικής και την ΕΥΔΑΠ!

George J. Prokopakis Μια και βρήκαμε παπά! Μιας και πάει που πάει ο εισαγγελέας στην Τράπεζα Αττικής και την ΕΥΔΑΠ για τα κυκλώματα των ε...

George J. Prokopakis

Μια και βρήκαμε παπά!
Μιας και πάει που πάει ο εισαγγελέας στην Τράπεζα Αττικής και την ΕΥΔΑΠ για τα κυκλώματα των εκβιαστών, δεν ρίχνει μια ματιά και στα θέματα της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της καλής τράπεζας; Σε τελευταία ανάλυση, τα δημοσιεύματα του τελευταίου καιρού αφορούσαν ακριβώς την αύξηση.

Για να βοηθήσω:
1. Ας ζητήσει από την τράπεζα όλο το υποστηρικτικό υλικό, βάσει του οποίου η διοίκηση διαβεβαίωνε 26/12/2015 πως "έχει βρεθεί επενδυτής - δύο αμερικάνικα funds, υπάρχει και επιλογή - που εγγυάται την κάλυψη όλου του υπολειπόμενου ποσού για την αύξηση".
2. Την αλληλογραφία με τους επενδυτές (Ταμεία, ΔΕΚΟ, παραχωρησιούχους του Δημοσίου) επί τη βάσει της οποίας οι επενδυτές αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην αύξηση.
3. Από την ΕΥΔΑΠ την εισήγηση προς τη διοίκηση για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ, την ενημέρωση της διοίκησης προς τους μετόχους και την αντίδρασή τους.

Αν θέλει ο εισαγγελέας να φτιάξει ένα στόρυ, ας μελετήσει τον τύπο και τα sites της περιόδου 31/10/2015 (δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων stress tests) μέχρι σήμερα - μαζί και τα δελτία τύπου των αναφερομένων επιχειρήσεων. Το αφήγημα είναι προφανές! Αν θέλει μπορούν πολλοί, μη εκβιαστές, να βοηθήσουν. Ας χρησιμοποιήσει και λίγο αμερικάνικες μεθόδους - δεν μπορεί θάχει δει καμιά ταινία. Ας βρει κάποιους που έχουν να λογοδοτήσουν σε μετόχους ή ασφαλισμένους, για την αγορά περιουσιακού στοιχείου 10% ψηλότερα από την τιμή διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο και που σήμερα, δυο μήνες μετά χάνουν το 75% της επένδυσης! Ας ρωτήσει απ' ευθείας το(τα) αμερικάνικα fund(s) αν είναι σήμερα διατεθειμένοι να αγοράσουν μετοχές της τράπεζες σε τιμή τέσσερις φορές πάνω από τη χρηματιστηριακή. Ανάλογα με την απάντηση, ας ενημερώσει τους κκ Στουρνάρα και Γκότση, Διοικητή της ΤτΕ και Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αντιστοίχως.

Το αφήγημα που θα βγει θα φωνάζει ποιός είχε όφελος από τα δημοσιεύματα και κατά πόσον αυτά ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση