GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Όσοι μιλούν για έξοδο απο τη Σένγκεν δεν ξέρουν τι λένε

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, όπως αυτές ταιριάζουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό,...


Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, όπως αυτές ταιριάζουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, υπό όρους ανθρωπισμού και Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την χθεσινή τους συνάντηση και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και των Ευρωπαίων εταίρων μας και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γάλλο υπουργό διότι κατά τις δηλώσεις του, υπογράμμισε την ανάγκη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, και στάθηκε ιδιαίτερα στη διευκρίνιση του κ. Καζνέβ, ότι όσοι μιλούν για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν μάλλον δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλούν και σε θεσμικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Ζητούμε από τους εταίρους μας, να δείξουν και εκείνοι το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κρίσης, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχουν εταίροι μας, που αντιμετωπίζουν με φοβικά σύνδρομα το προσφυγικό, που δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη, και τόνισε ότι το κακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του, που δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της με όρους δημοκρατίας και πολιτισμού και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει εκμετάλλευση των ανθρώπων από την πλευρά ορισμένων τουρκικών αρχών.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, ώστε να επιστρέψουν οι παράνομοι μετανάστες που έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας στη χώρα μας, και οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας στη διαδικασία εισόδου, καταχώρησης και αναγνώρισης όλων αυτών των ανθρώπων που πέρασαν τα σύνορα και αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με τις μεταναστευτικές ροές και ιδιαίτερα με το θέμα των παράνομων μεταναστών, τις οποίες όπως είπε αντίκρισαν και κατά την επίσκεψή τους στη Λέσβο.

Σχετικά με την Σένγκεν τόνισε ότι εάν δεν καταφέρουμε να την διαφυλάξουμε με πλήρη αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ μας, τότε δεν θα υπάρχει Σένγκεν, και εξέφρασε την πρόθεση της Γαλλίας να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των πλαστών διαβατηρίων για την αποτροπή της τρομοκρατικής απειλής, καθώς και για συνδρομή στην ολοκλήρωση των hotspots.

Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε και στην αυριανή του επίσκεψη στην Τουρκία, λέγοντας πως θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, με τον οποίο θα συνεχίσουν τη συζήτηση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για τη ρύθμιση των μεταναστευτικών ροών, υπογραμμίζοντας ότι διαφορετικά δεν μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα.

Καταλήγοντας, ο Γάλλος αξιωματούχος υπογράμμισε την εμμονή της Γαλλίας για την εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία, και ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό για την συμπαράστασή του και τα μηνύματα στήριξης προς την Γαλλία κατά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση