GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Με ποιον πήγε ο Γ. Τσίπρας στον πρέσβη του Ιράν...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. Προχθές, Πέμπτη, το βράδυ η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα στο Ψυχικό ήταν φωταγωγημένη-όπως και σε άλλες πρωτ...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

Προχθές, Πέμπτη, το βράδυ η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα στο Ψυχικό ήταν φωταγωγημένη-όπως και σε άλλες πρωτεύουσες. Ο λόγος; Γιόρταζε την επέτειο της "ισλαμικής επανάστασης" που είχε ανατρέψει πριν από 31 χρόνια τον Σάχη. Η δεξίωση την ίδια ώρα γινόταν στην...κατοικία του Ιρανού πρεσβευτή στην Φιλοθέη.
Παρόντες στη δεξίωση ήταν εκπρόσωποι του πολιτικού και διπλωματικού κόσμου κόσμου. Λόγω μάλιστα της πρόσφατης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη, μαζί με διάφορους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που τώρα γλείφουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον από κυβερνητικής πλευράς ήταν αυξημένο αν και η εκπροσώπηση δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο επειδή την ίδια ώρα διεξαγόταν στη Βουλή η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. Τυπικά δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο, όμως ουσιαστικά ήταν στο ανώτερο δυνατό!
Ποιος έκανε λοιπόν την εμφάνισή του στη δεξίωση; Ο πρωθυπουργικός εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας (δεν ξέρω, αλλά εμένα γιατί αυτό που θύμισε εκείνα τα ταξίδια, με την παρουσία του Νικολάκη Παπανδρέου, με τους τότε υπουργούς Χάρη Παμπούκη και Λούκα Κατσέλη στο Ντουμπάι αμέσως μετά τις εκλογές του 2009...)
Ο Γιώργος Τσίπρας έχει τοποθετηθεί βέβαια γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά στους διαδρόμους του υπουργείου, όπως και νωρίτερα στην Κουμουνδούρου, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ανέκαθεν είχε ιδιαίτερη ενασχόληση με το Ιράν και διάφορες εν γένει δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι σε ορισμένα θέματα είναι πιο ισχυρός κι από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Το πιο ενδιαφέρον όμως έχει να κάνει με το ποιος συνόδευε τον πολυπράγμονα πρωθυπουργικό εξάδελφο στο ιρανικό άντρο. Άγνωστος στους πολλούς, πολύ γνωστός στους πολύ λίγους. Δημήτρης Κοντοφάκας το όνομά του. Παλιό στέλεχος του ΚΚΕ που εντάχθηκε στον Συνασπισμό από την αρχή της ίδρυσης του ως μέλος της πρώτης Πολιτικής Επιτροπής. Χωρίς να αναπτύξει ιδιαίτερες κομματικές δραστηριότητες, φρόντισε το αντίθετο με τις επιχειρηματικές. Έπεσε με τα μούτρα στις μπίζνες όπως έκαναν άλλα δύο στελέχια της αριστεράς εκείνης της εποχής. Ο Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Δημήτρης Καραγκουλές. Κάποιοι που ξέρουν πολλά λένε μάλιστα ότι αποτελούσε τριάδα μαζί τους. Τον ένα από αυτούς, τον Πιτσιόρλα, τον επανέφεραν και στο πολιτικό προσκήνιο αναθέτοντάς του την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει το εθνοκτόνο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Από το ίδιο το βιογραφικό του προκύπτει ότι ο Δ. Κοντοφάκας, που στο παρελθόν είχε διατελέσει στέλεχος και του ομίλου Μπόμπολα (!), μετέχει σε όμιλο που αποτελείται σήμερα από 17 εταιρείες παραγωγής η ανάπτυξης αιολικών και φωτοβολταικων πάρκων με βασικό μέτοχο την Investec Investments Group (IGI). Επίσης είναι βασικός μέτοχος και μέλος του ΔΣ εταιρείας περιβαλλοντικών μελετών με ειδίκευση στα στερεά απόβλητα όπως και κατασκευαστικής εταιρείας ιδιωτικών έργων ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικός σύμβουλος σε θέματα επενδύσεων και διεθνών οικονομικών σχέσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ακόμη, είχε διοριστεί από το περασμένο καλοκαίρι μέλος του ΔΣ στην «ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε.» που προχώρησε στην πώληση του ξενοδοχείου με την υπογραφή της σύμβασης πριν από λίγες ημέρες. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, τον διόρισαν και στο ΔΣ των ΕΛΠΕ που ασχολείται με τα πετρέλαια..
Αυτός είναι ο μυστηριώδης επιχειρηματίας και ταυτόχρονα πολιτικός παράγων του παρασκηνίου που πήγε μαζί με τον Γιώργο Τσίπρα προχθές στο σπίτι του Ιρανού πρέσβη, ήταν συνέχεια μαζί του, έκανε νέες γνωριμίες έδειξε ότι έχει ισχύ και έφυγαν μαζί.
Ας τα συγκρατήσουμε όλα αυτά...
Aπό το "ΜΑΚΕΛΕΙΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση