GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πόλεμος" ανακοινώσεων Νίκου Παππά - ΝΔ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες. Συυγκεκριμένα, ο υ...


Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

Συυγκεκριμένα, ο υπουργός συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» έκανε λόγο για «αποκατάσταση της ομαλότητας» και «τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

«Ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» τόνισε. Επίσης υπογράμμισε ότι τον διαγωνισμό θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα».

«Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Παππάς παρατήρησε πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει ονόματα όταν μιλάει για διαπλοκή ο κ. Παππάς είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει νόημα να φεύγει ο ένας καναλάρχης ο οποίος "δεν κατέθετε πόθεν έσχες", και να έρθει ένας άλλος που κάνει το ίδιο (...) Το θέμα είναι να πάψουν τα φαινόμενα». Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο  Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς συνελήφθη για ακόμη φορά ψευδόμενος. Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση» αναφέρει η Νέα Δημοκρατίας απαντώντας στην συνέντευξη του Νίκου Παππά.

«Αντί να απαντάει με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα, καλό θα είναι να μας πει αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή των Ελλήνων είναι αναληθή, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα.

Αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα, όπως έχει υποχρέωση, τότε θα είναι εκτεθειμένος πρωτίστως στους πολίτες» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Η ανταπάντηση του Νίκου Παππά

«Φαίνεται ότι η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την πρωτογενή παραγωγή πολιτικού λόγου και πολύ κακή σχέση με την αλήθεια. Σήμερα αναπαράγει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα liberal.gr του κ. Μουρούτη, για το τηλεοπτικό τοπίο στην Γερμανία το οποίο υποτίθεται πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς της. Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στο συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών. Στο άθροισμα δηλαδή, ιδιωτικών και δημόσιων, περιφερειακών και εθνικών, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο άθροισμα είναι μερικές δεκάδες» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Επικρατείας.

«Όμως, στην Γερμανία ΜΟΝΟ ΕΞΙ (6) κανάλια συγκεντρώνουν όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά και είναι

•        Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής

•        Γενικού περιεχομένου

•        Εθνικής εμβέλειας

•        Ελεύθερης λήψης

•        Ιδιωτικά

Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2 έως 6.

Στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτού του τύπου, οι οποίοι έως την 31/12/2015 βρίσκονταν σε καθεστώς «νόμιμης λειτουργίας» είναι οχτώ» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση