GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανικός, υποψία και απειλές μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα. Η εκτόξευση έγινε στις 2.30 τα ξημερώ...


Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα. Η εκτόξευση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας)μ σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση αψηφώντας τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων. Το βορειοκορεατικό καθεστώς είχε αναφέρει στον ΟΗΕ ότι σχεδίαζε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο για να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο γεωπαρατήρησης, προκαλώντας αντιδράσεις από δυτικές κυβερνήσεις, που θεωρούν την κίνηση συγκαλυμμένη δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας πάντως μετέδωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, που έγινε με διαταγή του ίδιου του Κιμ Γιονγκ Ουν, με σκοπό να τεθεί ένας δορυφόρος σε τροχιά στέφθηκε από «πλήρη επιτυχία». Ο δορυφόρος Kwangmyongsong-4 ολοκληρώνει την περιστροφή του γύρω από τη Γη κάθε 94 λεπτά, ενώ η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα, ανέφερε ακόμη το δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η Νότια Κορέα.

Σκληρά αντίποινα ζητούν οι ΗΠΑ και η Δύση

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την εκτόξευση πυραύλου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του πιθανόν θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα Κυριακή για να συζητήσει το θέμα, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου της Βόρειας Κορέας θα κλιμακώσει την ένταση. Η Ιαπωνία χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να υπερασπιστεί την ασφάλειά της και αυτή των συμμάχων της μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να δείξει στην ΠιονγκΓιάνγκ ότι οι «ριψοκίνδυνες ενέργειές της πρέπει να έχουν σοβαρές συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση