GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο μπλόκο στη γέφυρα του Στομίου από τους αγρότες των Τεμπών

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στα Τέμπη, καθώς έστησαν και νέο μπλόκο στη γέφυρα του Πηνειού, λίγο πριν από τη διασταύρωση Στομίου...


Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στα Τέμπη, καθώς έστησαν και νέο μπλόκο στη γέφυρα του Πηνειού, λίγο πριν από τη διασταύρωση Στομίου, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, στην οποία αποτίμησαν τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών με τον Πρωθυπουργό.

Από τα Τέμπη, που εξακολουθούν να παραμένει ο κύριος όγκος των τρακτέρ, μετακινήθηκαν 25 τρακτέρ προς την γέφυρα του Στομίου, την οποία και απέκλεισαν, επίσης επ’ αόριστον, όπως λένε οι αγρότες, προκαλώντας κυριολεκτικά κυκλοφοριακό έμφραγμα, καθώς πλέον και η εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού τίθεται σε αχρηστία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ώρες δεν σκοπεύουν να κλείσουν και παράδρομους στη γύρω περιοχή, ενώ από τις 4.00 το μεσημέρι μέχρι τις 12.00 το βράδυ θα κλείσει και σήμερα η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι, καθιστώντας απαγορευτική την μετακίνηση και από εκείνη την διαδρομή. Επίσης, στο τραπέζι εξακολουθεί να παραμένει και η πρόταση για αποκλεισμό σιδηροδρομικών γραμμών.

 

Τι αναμένουν οι αγρότες, μετά την νέα κλιμάκωση του αγώνα τους και την σκλήρυνση της στάσης τους μετά την χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό;

Στο ερώτημα απαντά το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών και εξ αυτών που συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτης Καλογιάννης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «αναμένουμε προτάσεις από την κυβέρνηση στα αιτήματα που καταθέσαμε και όχι τις προτάσεις που θέλει η κυβέρνηση και μας έκανε χθες, που δεν μας αφήνουν να καλλιεργήσουμε».

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας εξακολουθούν να αναμένουν απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημα για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που τέθηκε την Κυριακή μετά τη συνεδρίαση των 69 μπλόκων στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Το αίτημα έχει τεθεί από την πλευρά τους και επίσημα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βαγγέλης Μπούτας με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά μέχρις στιγμής απάντηση δεν έχει δοθεί.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τον κ. Μπούτα, τι έχουν να αναμένουν από μία πιθανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του Α Τσίπρα με εκπροσώπους άλλων αγροτικών μπλόκων, ο κ Μπούτας επισήμανε: «Περιμένουμε απαντήσεις στα πέντε αιτήματα μας που είναι διαφορετικά από τα αιτήματα που συζητήθηκαν χθες, και εκφράζουν τους μικρομεσαίους αγρότες στη συντριπτική τους πλειοψηφία από όλη την Ελλάδα».

Κατά τα λοιπά, οι αγρότες της Νίκαιας παραμένουν σε «θέση μάχης» και αύριο ετοιμάζονται με δυο λεωφορεία να μεταβούν στον Προμαχώνα για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των συναδέλφων τους του εκεί μπλόκου. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση