GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι προσφυγικές φαβέλες του Καλαί: Καμπανάκι κινδύνου από τον ΟΗΕ για τα παιδιά

Περίπου 3.800 μετανάστες στοιβάζονται σε έναν καταυλισμό, στην επονομαζόμενη "Ζούγκλα", στην είσοδο της πόλης Καλέ, στη βόρε...


Περίπου 3.800 μετανάστες στοιβάζονται σε έναν καταυλισμό, στην επονομαζόμενη "Ζούγκλα", στην είσοδο της πόλης Καλέ, στη βόρεια Γαλλία, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν στη Βρετανία.
Μια δεύτερη παραγκούπολη έχει δημιουργηθεί σε απόσταση περίπου 40 χλμ από εκεί, στην Γκραντ-Σιντ, όπου σχεδόν 2.000 άνθρωποι ζουν σε πολύ ανθυγιεινές συνθήκες καθώς οι αυτοσχέδιες σκηνές βρίσκονται μέσα στα σκουπίδια και τη λάσπη.
Η 'Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κατήγγειλε σήμερα τις "ανησυχητικές και πολύ ανθυγιεινές" συνθήκες στις οποίες διαβιούν τα παιδιά σε αυτές τις προσφυγικές "φαβέλες", και τους άλλους κινδύνους που παραμονεύουν, όπως οι διακινητές.
"Η UNHCR είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις ανησυχητικές και πολύ ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, ιδίως των ασυνόδευτων, και επιθυμεί τη δημιουργία επιπλέον κέντρων υποδοχής, ή άλλων δομών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες προστασίας των παιδιών", δήλωσε εκπρόσωπος της UNHCR, ο Γουίλιαμ Σπίντλερ.
"Γνωρίζουμε πως διακινητές βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Μέτρα προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες προστασίας της παιδικής ηλικίας, ιδίως για τα παιδιά που έχουν οικογένεια σε μια άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ, πρέπει να εξεταστούν επειγόντως", απαίτησε. 
Οι γαλλικές αρχές δημιούργησαν προσωρινά καταλύματα για τους πιο ευάλωτους και άρχισαν να εγκαθιστούν στην παραγκούπολη του Καλέ κοντέινερ που μπορούν να φιλοξενήσουν 1.500 ανθρώπους – 680 θέσεις αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες.
Εξάλλου, στην Γκραντ-Σιντ, ένας καταυλισμός με οικίσκους, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, αναμένεται να ανοίξει σε τρεις εβδομάδες προκειμένου να αντικαταστήσει αυτή τη δεύτερη παραγκούπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση