GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουζάλας: Η Ελλάδα δε θα γίνει Λίβανος, μπορούμε κι εμείς μονομερείς ενέργειες

Σε πολύ φορτισμένο κλίμα, μετά την πρόκληση της Αυστρίας, που σε συνεργασία με εννέα ακόμη χώρες, προκαλεί ασφυξία στην Ελλάδα εγκλωβ...


Σε πολύ φορτισμένο κλίμα, μετά την πρόκληση της Αυστρίας, που σε συνεργασία με εννέα ακόμη χώρες, προκαλεί ασφυξία στην Ελλάδα εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η έκτακτη συνεδρίαση των υπ. Εσωτερικών και δικαιοσύνης της ΕΕ.

Ο Γιάννης Μουζάλας προσερχόμενος στη συνεδρίαση τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Λίβανος, δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών, ακόμα και αν αυτό πάρει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης.

Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός προειδοποίησε ότι «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες, και πως έχει την δυνατότητα και η ίδια να κάνει μονομερείς ενέργειες».

Ο υπουργός έκανε λόγο για κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία «θα πρέπει να πούμε ποια Ευρώπη θέλουμε, την Ευρώπη των κοινών αποφάσεων ή την Ευρώπη όπου τέσσερις αστυνομικοί διευθυντές θα μπορούν να αποφασίζουν και να ανατρέπουν αποφάσεις συνόδων κορυφής».

Στην Αυστρία αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους συμμαχία, εξωθεσμικά από την ΕΕ, ανάμεσα στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών των χωρών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων με στόχο τη δραστική μείωση της προσφυγικής ροής και τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα.

Στη Διάσκεψη που συγκάλεσαν η ίδια και ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, επίσης του Λαικού Κόμματος, συμφωνήθηκε η λήψη από κοινού μέτρων για σημαντική μείωση της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής κατά μήκος της αποκαλούμενης διαδρομής των Βαλκανίων στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση