GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιχαντιστής από το... Λουξεμβούργο σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους!

Ο γαλλόφωνος τζιχαντιστής που είχε διατυπώσει απειλές, κυρίως εναντίον της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, σε ένα βίντεο που μετέδωσε τη...


Ο γαλλόφωνος τζιχαντιστής που είχε διατυπώσει απειλές, κυρίως εναντίον της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, σε ένα βίντεο που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος, είναι ένας 27χρονος Λουξεμβούργιος πορτογαλικής καταγωγής, ο οποίος ονομάζεται Στιβ Ντουάρτε, σύμφωνα με τις πορτογαλικές αρχές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Expresso.

"Ο Στιβ Ντουάρτε, 27 ετών, είναι στη Συρία από τα τέλη του 2014. Οι πορτογαλικές αρχές έχουν ισχυρές υποψίες ότι είναι ο δήμιος του τελευταίου βίντεο του Ισλαμικού Κράτους", που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέφερε η Expresso χθες βράδυ στην ιστοσελίδα της.

Οι πορτογαλικές υπηρεσίες ασφαλείας, με τις οποίες επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση προς το παρόν να επιβεβαιώσουν την πληροφορία αυτή.

Ο Στιβ Ντουάρτε, που μεγάλωσε στο Λουξεμβούργο, "διαθέτει επίσης την πορτογαλική υπηκοότητα και επέστρεφε συχνά στη Φιγκέιρα ντα Φοζ (κεντρική Πορτογαλία), όπου διαμένει ακόμη η οικογένειά του", αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Ντουάρτε είναι ένας από τους περίπου δέκα τζιχαντιστές πορτογαλικής καταγωγής που έχουν ενταχθεί στο Ισκαμικό Κράτος.

Σε ένα βίντεο σχεδόν οκτώ λεπτών που μεταδόθηκε από την οργάνωση ΜΜΕ της Επαρχίας Νινευή (βόρειο Ιράκ) του Ισλαμικού Κράτους, πέντε άνδρες εκτελούν με μια σφαίρα στο κεφάλι πέντε άνδρες με πορτοκαλί στολή τους οποίους παρουσιάζουν ως "κατασκόπους".

Ο άνδρας με την κουκούλα, ο οποίος μιλάει στα γαλλικά, αναφέρει κυρίως την Ισπανία και την Πορτογαλία, λέγοντας πως το Ισλαμικό Κράτος θέλει να αποκαταστήσει την Αλ-Ανταλούς, όπως λέγονταν οι περιοχές της Ιβηρικής χερσονήσου υπό μουσουλμανική κυριαρχία από τον 8ο έως τον 15ο αιώνα. Αναφέρει τις πόλεις Τολέδο και Κόρδοβα. Κάνει επίσης λόγο για εχθρούς του Ισλαμικού Κράτους "σε πλήρη κατάρρευση" και τους προειδοποιεί να περιμένουν κάτι που θα τους κάνει να ξεχάσουν "την 11η Σεπτεμβρίου και τις επιθέσεις του Παρισιού".  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση