GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι, «πράσινο» από τους γερουσιαστές στα σύμφωνα συμβίωσης

Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία με 173 «ναι» και 71 «όχι». Η ψηφοφορία ήταν συνδεδεμένη με την έγκρισ...


Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία με 173 «ναι» και 71 «όχι». Η ψηφοφορία ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, επί του οποίου θα πρέπει να εκφραστεί τώρα και η βουλή.

Η ψήφος εμπιστοσύνης δόθηκε από τους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, της Νέας Κεντροδεξιάς και από δεκαοκτώ γερουσιαστές οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το σχέδιο νόμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που εγκρίθηκε από την γερουσία δεν προβλέπει την δυνατότητα της λεγόμενης Stepchild adoption, της υιοθεσίας του παιδιού ενός μέλους του ζευγαριού και από τον σύντροφό του. Παράλληλα, δεν προβλέπεται ούτε η υποχρέωση να παραμένουν πιστοί, οι σύντροφοι, όπως προβλέπεται, αντιθέτως, από τον πολιτικό γάμο.

Η έγκριση της βουλής, όπου οι Δημοκρατικοί διαθέτουν άνετη πλειοψηφία, θεωρείται τώρα δεδομένη. «Είναι μια ημέρα η οποία θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας. Κέρδισε το θάρρος ενάντια στις διακρίσεις. Κέρδισε η αγάπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Είναι όντως μια νίκη, αλλά με πόνο στην καρδιά», δήλωσε η γερουσιαστής Μόνικα Τσιρινά, η οποία είχε συντάξει τον σχετικό νόμο. Η απογοήτευσή της οφείλεται, όπως εξήγησε, στην απόρριψη της Stepchild adoption. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, όμως, οι δικαστές θα έχουν την δικαιοδοσία να αποφασίζουν με αυτονομία, για το αν και τα δύο μέλη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα μπορούν να θεωρούνται και από τον νόμο γονείς του παιδιού που έχουν μεγαλώσει μαζί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση