GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίας: Ο γάτος της προσφυγιάς από τη Λέσβο βρέθηκε Νορβηγία!

Μετά από τέσσερις μήνες συνεχούς αναζήτησης εκείνοι που φρόντιζαν τον Δία, τον λευκό γάτο που έφθασε μαζί με πρόσφυγες τον Νοέμβριο του...


Μετά από τέσσερις μήνες συνεχούς αναζήτησης εκείνοι που φρόντιζαν τον Δία, τον λευκό γάτο που έφθασε μαζί με πρόσφυγες τον Νοέμβριο του 2015 στη Λέσβο από την Τουρκία μέσα σε μια πλαστική βάρκα, κατάφεραν να εντοπίσουν την οικογένεια του στη Νορβηγία και να τους φέρουν κοντά και πάλι.
Τον περασμένο Νοέμβριο κατάφεραν να φτάσουν όλοι μαζί στη Λέσβο κοντά στην Σκάλα Συκαμιάς. Εκεί, την ώρα που η οικογένεια αποβιβαζόταν από τη φουσκωτή βάρκα στην ακτή, το κλουβί μεταφοράς διαλύθηκε και ο Κουνκούς κατατρομαγμένος μέσα στην αναταραχή τρόμαξε το έσκασε για να κρυφτεί. Η οικογένεια τον αναζήτησε αλλά αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι της προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς το τετράποδο μέλος της.
Λίγες ημέρες αργότερα οι κάτοικοι στον οικισμό της περιοχής παρατήρησαν ότι τους ήρθε ένας διαφορετικός επισκέπτης. Ήταν ταλαιπωρημένος και ξεχώριζε από τις άλλες γάτες του χωριού. Εκεί βρήκε αγάπη και προστασία από τους χωριανούς εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο νησί. Τον τάισαν και τον προτάτεψαν από τα άλλα αδέσποτα που τον αντιμετώπισαν ως εισβολέα, τον πότισαν, τον κούρεψαν και τον πήγαν στον κτηνίατρο. Δεν ήξεραν το αληθινό όνομά του και τον βάφτισαν Δία.


Η Αμι Σροντς και η Άσλεϊ Αντερσον, εθελόντριες έφτιαξαν μία σελίδα στο Facebook, την κοινότητα «Reunite Dias» και λογαριασμό στο Twitter @DiasTheCat me hashtag #reunitedias για να βρει ο Δίας την οικογένεια του.

Η οικογένεια του Δία – που το πραγματικό του όνομα είναι Kunkush – έφτασε από την Μοσούλη του Ιράκ μέσω Τουρκίας στη χώρα μας στις βόρειες ακτές της Λέσβου κοντά στην Σκάλα Συκαμιάς. Όμως το κλουβί μεταφοράς με το οποίο οι άνθρωποι μετέφεραν το ζώο διαλύθηκε με το που βγήκαν από την πλαστική βάρκα και ο γάτος κατατρομαγμένος εξαφανίστηκε.
Την περασμένη Πέμπτη, η «Οδύσσεια» του Κουνκούς έλαβε ευτυχισμένο τέλος. Ταξίδεψε στη Νορβηγία και βρέθηκε στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση