GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Εμείς οι γραβατωμένοι δεν πληρώναμε!

Δεν υπάρχει θέμα για μείωση στις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωιν...


Δεν υπάρχει θέμα για μείωση στις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο υπουργός είπε ότι το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα ενδέχεται να έχει και οφέλη.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Κάποιοι σαν κι εμένα που έβγαζαν 40 ως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Ερωτηθείς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε. Δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, είπε ότι, «το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων». Δεν παρέλειψε βέβαια να συμπληρώσει ότι παραμένουν ανοικτά όλα τα ζητήματα κι αυτό είναι πάγια διαπραγματευτική τακτική των θεσμών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο οι σημαντικότερες ενστάσεις των δανειστών είναι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο ύψος της Εθνικής Σύνταξης, αλλά και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση