GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απειλές Νταβούτογλου στους Κούρδους της Συρίας για συνέχεια των «αντιποίνων»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε απόψε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους των Κούρδων της Συρίας...


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε απόψε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους των Κούρδων της Συρίας στα βόρεια της χώρας και απαίτησε να αποσυρθούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή που κατέλαβε πρόσφατα, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

"Θα ανταποδίδουμε κάθε βήμα" των YPG, είπε στους δημοσιογράφους. "Οι YPG θα αποσυρθούν αμέσως από την Αζάζ και τη γύρω περιοχή και δεν θα την πλησιάσουν ξανά", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Ανατολή, οι ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν επίσης ότι προέβησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, πλήττοντας στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, η Τουρκία το χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το PKK) αλλά και στόχους του συριακού καθεστώτος.

"Συμφώνως με τους κανόνες εμπλοκής", οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους του PYD κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού, είπε μια στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε επίσης σε πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Η συριακή πόλη Αζάζ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού και βρίσκεται πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση