GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάμερον: Συμφωνία αρκετή για να προτείνω παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Την πεποίθηση πως η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. είναι αρκετή για να προτείνει την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπα...

Την πεποίθηση πως η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. είναι αρκετή για να προτείνει την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάμερον, η χώρα του πρέπει να ανταποκριθεί και στις ανησυχίες του βρετανικού λαού, ενώ υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποτελέσει ποτέ τμήμα ενός ευρωπαϊκού «υπερκράτους».


«Σήμερα απαντήθηκαν τα τέσσερα ερωτήματα που θέτει ο βρετανικός λαός» ανέφερε και σημείωσε ότι πρώτο του μέλημα ήταν να προστατευθεί η Βρετανία. Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την ομόφωνη απόφαση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξήγησε ότι εξασφάλισε μια συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την οποία παραχωρείται στο Ηνωμένο Βασίλειο «ένα ειδικό καθεστώς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως δήλωσε ο κ. Κάμερον, η Ε.Ε. δεσμεύτηκε ότι όλα τα νομίσματα θα τυγχάνουν του ίδιου σεβασμού, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα φροντίσει ώστε οι Βρετανοί επιχειρηματίες να μην αντιμετωπίσουν εμπόδια επειδή η χώρα βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης. Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι την οριστική απόφαση θα τη λάβουν οι Βρετανοί πολίτες, μέσω του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Κάμερον είπε ακόμη πως η κυβέρνησή του θα κάνει κι άλλες προτάσεις ώστε η χώρα του να πάρει πίσω κι μέρος της εθνικής της κυριαρχίας που έχει εκχωρήσει στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα κάνει μια δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων και μια ανακοίνωση για την ημερομηνία του δημοψηφίσματος πολύ σύντομα.

Βάλλοντας εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της εξόδου της χώρας του από την Ε.Ε., ο ηγέτης των Τόρις σημείωσε πως οι Βρετανοί πρέπει να είναι καχύποπτοι έναντι όσων λένε πως το Brexit ισοδυναμεί με τη «Γη της Επαγγελίας». «Δεν αγαπάω τις Βρυξέλλες, αγαπάω τη Βρετανία» υπογράμμισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση