GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ ΠΟΙΟΝ (και γιατί) έκανε μήνυση η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου...

Μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Στ. Τσακυράκη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με Το Ποταμι, υπέβαλλε πρ...

Μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Στ. Τσακυράκη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με Το Ποταμι, υπέβαλλε πριν από λίγες μέρες η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με αφορμή επικριτικό σχόλιο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Η ανώτατη δικαστής της χώρας αναφέρει στη μήνυση της ότι ο καθηγητής χρησιμοποιεί τους χαρακτηρισμούς «αφελής» και «πολιτικάντης» οι οποίοι όπως υποστηρίζει ενέχουν «περιφρόνηση και μείωση της τιμής και της υπόληψης μου αλλά και μείωση του κύρους του αξιώματος της Προέδρου του Αρείου Πάγου που η Πολιτεία μου ενεπιστεύθη και δικαιούμαι να απολαμβάνω».
Με δήλωση του ο Στ. Τσακυράκης υποστηρίζει ότι "η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συγχέει την άσκηση κριτικής που αποτελεί απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη, ιδιαίτερα όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, με την εξύβριση και τη δυσφήμηση".

1 σχόλιο

  1. Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
    Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος

    Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα "Αξία". Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν... την άσκηση ποινικής δίωξης!

    ΣΧΟΛΙΟ: Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε: που θα ήταν η χώρα αν είχε
    =============
    στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;

    Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

    Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

    Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

    Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό; Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

    Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση