GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Εκτελέστηκαν οι άνδρες ενός ολόκληρου χωριού

Φωτογραφία αρχείου: Στο Ιράν, πολλές από τις εκτελέσεις γίνονται δημοσίως, για παραδειγματισμό Εκτελεστικό απόσπασμα, απαγχονισμός, ...


Φωτογραφία αρχείου: Στο Ιράν, πολλές από τις εκτελέσεις γίνονται δημοσίως, για παραδειγματισμό
Εκτελεστικό απόσπασμα, απαγχονισμός, λιθοβολισμός είναι οι κύριοι τροπή εκτέλεσης της θανατικής ποινής στο Ιράν - η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αριθμό εκτελέσεων, μετά την Κίνα. 
Σήμερα η θανατική ποινή μπορεί να επιβληθεί για φόνο, ένοπλη ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγή, βιασμό, παιδεραστία, ομοφυλοφιλία, κατασκοπεία, τρομοκρατία και αποστασία. 
Με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, οι αρχές εκτέλεσαν πρόσφατα τον αντρικό πληθυσμό ενός ολόκληρου χωριού. Το όνομα του χωριού – στην επαρχία του Μπαλουχιστάν – δεν έγινε γνωστό, ούτε και ο αριθμός των αντρών που εκτελέστηκαν. 
Όμως, η βουλετής Μολαβερντί, υπεύθυνη αντιπρόεδρος της επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων, υπογράμμισε την ανησυχία της για την κατάσταση στην περιοχή: «Τα παιδιά των εκτελεσμένων εγκληματιών είναι επίσης έμποροι ναρκωτικών. Θέλουν να εκδικηθούν το θάνατο του πατέρα τους. Την ίδια στιγμή τροφοδοτούν τις οικογένειές τους με χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών και οι άνθρωποι αυτού του χωριού δεν μπορούν να προστατευθούν. Η κοινωνία είναι υπεύθυνη για τις οικογένειες εκείνων που εκτελέστηκαν. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας είχε παραμεληθεί για πολλά χρόνια, τώρα έχει επιστρέψει εκ νέου ως μέρος του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης". 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση