GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίλησε για πρώτη φορά (ή, πιο σωστά, έγραψε) ο Καραμανλής. Ιδού γιατί...

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας "Έθνος" διαψεύδει σημερινό της δημοσίευμ...

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας "Έθνος" διαψεύδει σημερινό της δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπό του.

Ο κ. Καραμανλής ζητά απο την εφημερίδα να ανασκευάσει το δημοσίευμα και αναφέρει οτι σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι χθες το βράδυ βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια σχολίαζε ότι η παρουσία του γιου του τέως αλλά και του κ.Φράγκου το όνομα του οποίου συζητήθηκε πρόσφατα για ηγετικό ρόλο στην κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου για δημιουργία νέου κόμματος εκ δεξιών της ΝΔ, δεν πέρασε απαρατήρητη, καταλήγοντας στην υπόθεση ότι στο τραπέζι συζητήθηκαν σχετικές εξελίξεις μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η οικογένεια Καραμανλή δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με την οικογένεια Γλυξμπουργκ, καθώς και ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καμία στενή πολιτική επαφή με τον κ.Μπαλτάκο, τον οποίο στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς απλώς χρησιμοποιούσε ως ενδιάμεσο στην επικοινωνία του με την Παναγή Κυριακού σε περιόδους που οι σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό περνούσαν δοκιμασίες, διότι Καραμανλής- Μπαλτάκος είχε τύχει ως νέοι δικηγόροι να εργαστούν στο ίδιο γραφείο.

Την ενόχληση Καραμανλή φέρεται συνεπώς να προκάλεσε το γεγονός ότι εμφανίστηκε να συνδέεται με πρόσωπα που συζητούν δημιουργία κομματικών σχηματισμών πέραν της ΝΔ, καθώς σε σχετικά σενάρια με τη συμμετοχή και σαμαρικών στελεχών είχε εμπλακεί και ο Γλύξμπουργκ πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, κάτι που τότε είχε προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στους καραμανλικούς.

Ο κ.Καραμανλής στην επιστολή του διαψεύδει ότι βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με Γλυξμπουργκ – Φράγκο και χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ ανυπόστατο και παραπλανητικό διότι συσχετίζει την παρουσία του σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Το κείμενο της επιστολής του κ.Καραμανλή προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016
ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου
Κύριε Διευθυντά,
Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.
Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

3 σχόλια

  1. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 !
    =======================================
    Στο Eurogroup του 2008
    Σεισμό προκαλούν σήμερα,
    οι καλά ‘’φυλαγμένες’’ δηλώσεις του Αλογοσκούφη που είδαν το φως , στις οποίες ομολογεί, ότι ΔΕΝ τον άφησαν, από το 2007, να πάρει σκληρά και αναγκαία μέτρα για να μη χρεοκοπήσουμε .
    ΩΣΤΕ, ο Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα ?
    ===================================
    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποκαλύπτει:
    ΔΕΝ πήραμε μέτρα γιατί φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος.
    =======================================
    Η εξομολόγηση Αλογοσκούφη,
    έστω και αργά, ‘’προϊδεάζει’’ τι θα επακολουθήσει σύντομα, αλλά δεν απενοχοποιεί όλους όσους και ήξεραν και ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ !!!
    Σύμφωνοι, ο υπουργός δεν έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά σίγουρα την κύρια ευθύνη την φέρουν πολλοί.
    Απεχώρησε γιατί βρήκε μεγάλη ΑΡΝΗΣΗ στην αποδοχή και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων εξυγίανσης.
    Σύντομα όλοι θα μάθουν, όσοι δεν γνωρίζουν, ότι το ΔΝΤ ήταν στην Ελλάδα και από το 2007 ‘’συζητούσε’’ με τους Ευρωπαίους την δυνατότητα και την πιθανότητα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
    Στο Eurogroup του 2008
    =================
    για τη αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με τον Στρος-Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που εφάρμοσαν το 2010, αλλά υπερίσχυσε η σκοπιμότητα και το πολιτικό κόστος.
    Στο ίδιο μήκος κύματος απενοχοποίησης
    είναι και η συνέχεια της αποκάλυψης του Γ. Αλογοσκούφη για το τελευταίο Eurogroup όπου συμμετείχε και ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 2008. Εκεί οι Ευρωπαίοι
    συζητούν για πρώτη φορά κάτι που δεν θα μάθει κανείς: «Τότε είχε έρθει και ο Στρος-Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ και συζητήθηκε το θέμα του μηχανισμού ουσιαστικά. Και στην ουσία απορρίφθηκε γιατί οι Γερμανοί δεν έδειχναν διάθεση να το στηρίξουν».
    Τα πρώτα μηνύματα έρχονται…
    ===================
    Τα Χριστούγεννα του 2008 αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για το ελληνικό χρέος. Σημαίνον πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε κατόπιν ρόλο στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου δέχεται τότε ένα τηλεφώνημα φημισμένου διεθνούς «κερδοσκόπου» από το Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής, όπου έκανε τις διακοπές του. Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν στην πορεία του χρέους και το κατά πόσον τα ελλείμματα βρίσκονταν υπό έλεγχο.
    Το πρώτο ημιεπίσημο ηχηρό μήνυμα
    =======================
    όμως δεν αργεί και έρχεται από το Σίτι του Λονδίνου. Με την είσοδο του καινούργιου έτους, ο οίκος αξιολόγησης Standards & Poor υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Α σε Α- και η προσοχή των ήδη νευρικών από τη διεθνή κρίση αγορών στρέφεται τώρα για τα καλά στις χρόνιες αδυναμίες της χώρας.
    «Η Ελλάδα απέτυχε να φτιάξει τη στέγη, όταν ακόμη ο ήλιος έλαμπε» λέει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της S&P Μάρκο Μίρσνικ.
    Ο Κώστας Καραμανλής
    ================
    σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης κάνει ανασχηματισμό. Στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τώρα ο Γιάννης Παπαθανασίου.
    Την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει ως υπουργός Οικονομικών, στις 7 Ιανουαρίου του 2009, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Προβόπουλο. «Γιάννη, θέλω να μου αφιερώσεις μία ώρα σήμερα το απόγευμα οπωσδήποτε, για να σε ενημερώσω», ακούγεται από την άλλη πλευρά της γραμμής.
    N.Βράχος
    ΥΓ.
    Λέτε να μας..διαψεύσει ο ''Κωστάκης''?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ Ο...ΚΩΣΤΑΚΗΣ??
    ===================================
    Γράφει ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ υπουργός το 2008 !!
    ========================================
    Επιστολές φωτιά του Π Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το ...
    www.tovima.gr/politics/article/?aid=413313
    31 Ιουλ 2011 - Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες περιγράφεται επακριβώς ο κίνδυνος και αυτό ... «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια».

    ΔΟΥΚΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .
    ===================
    «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»
    Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
    Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

    Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

    Καραμανλής προς Δούκα: ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ....!!!!
    =======================================
    Ν.Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ !!!

    Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας. Ο Καραμανλής δεν χρειάζεται να πει τίποτα παραπάνω.
    Αφού το 2007 ΕΚΛΕΙΣΕ τη βουλή και παραγράφηκαν όλες οι ευθύνες
    των υπουργών ,
    των καλογήρων,
    των μπετατζήδων,
    των ‘’ REAL ESTATES’’
    των υπουργών και των συζύγων αυτών,
    των κουμπάρων ,
    των γαμπρών και των παράνυμφων και όλων των λαδωμένων ποντικών του κοινοβουλευτικού του τόξου,
    σκέφτηκε , ότι δεν αξίζει να μιλήσει αυτός , αφού ‘’μιλούν τα έργα του’’
    Τα λένε όλα γι' αυτόν οι άνθρωποι του, εκείνοι που αυτός επέλεξε για να μας κυβερνήσουν.
    Από που να ξεκινήσει κανείς;
    Από το ανέκδοτο «Μιχάλης Λιάπης» που έκλεβε μέχρι και ρεύμα για να γλιτώσει 250 ευρώ τον χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση