GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Ανάγκη μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς

Στην ανάγκη μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρ...


Στην ανάγκη μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο, αναφέρθηκε εγκαινιάζοντας τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός της στην Ιεράπετρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Κατά την ομιλία της ανέφερε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου «βάλαμε τέλος στην καθοδική πορεία και στην πτώση. Αρχίσαμε ξανά τον ανήφορο, την άνοδο. Χτίζουμε ξανά τη σχέση με την ελληνική κοινωνία».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της έχει ως στόχο τη διεύρυνση, την ενότητα και την ανανέωση και αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.
Η κ. Γεννηματά μίλησε ακόμη για μια μεγάλη στιγμή σήμερα «γιατί ενώ πριν από λίγους μήνες μας ρωτούσαν αν το ΠΑΣΟΚ μπει στη Βουλή εμείς σήμερα ανοίγουμε νέα γραφεία» και πρόσθεσε ότι «στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μπορεί να γίνει ξανά δυνατό».
Συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά ανέφερε «κάποτε το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να εκπροσωπήσει το σύνολο της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης για αυτό και κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ο χώρος αυτός είναι δυστυχώς κατακερματισμένος και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές».
Αφού είπε ότι «έχουμε μεγαλώσει τη δύναμη μας» συμπλήρωσε πως «αλλά κανένας δεν αρκείται στο 6 και στο 6,5 % γιατί ξέρουμε πως είναι πολύ μεγαλύτερος ο χώρος».
Επίσης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να εκφρασθεί ο χώρος και αναφέρθηκε στην πρόσκληση και το κάλεσμα που απηύθυνε πριν λίγες ήμερες σε κόμματα κοινοβουλευτικά και μη, κινήσεις πολιτών αλλά και σε μεμονωμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων «να συναντηθούμε όλοι σε μια προγραμματική συνδιάσκεψη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ευρύτατη συμπαράταξη στη βάση μιας πρότασης για τον τόπο».
Η ίδια μίλησε για βάση ενός προγραμματικού πλαισίου και μιας διακήρυξης γι αυτά που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στη χώρα.
Η κ. Γεννήματα είπε ακόμη ότι τα κόμματα και οι φορείς θα παραμείνουν σε αυτή τη συμπαράταξη αυτόνομα και ανεξάρτητα.
Επίσης ζήτησε «να αφήσουμε στην άκρη τη μάχη των μηχανισμών που την πληρώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Αναφέρθηκε ακόμη σε ένα ανοιχτό διάλογο χιλιάδων ανθρώπων που θα συμμετέχουν για «να συμφωνήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε για τη χώρα».
«Να συμφωνήσει ο Έλληνας πολίτης γιατί πρέπει ξανά να εμπιστευτεί και να ψηφίσει κεντροαριστερά. Να οριοθετήσουμε και να αναδείξουμε τις διαφορές μας και από τη συντήρηση και τη νεοφιλελεύθερη δεξιά με το μεταρρυθμιστικό προσωπείο που έχει επιλέξει τώρα να φορέσει. Αλλά να οριοθετήσουμε και από τον λαϊκισμό τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες, τις εμμονές της δήθεν αριστεράς που κυβερνά σήμερα και δείχνει την αδυναμία της και την ανικανότητα της».
Ακόμη χαρακτήρισε την πρόταση ως μεγάλη πρόκληση και δήλωσε πως κάθε μέρα η πρόταση βρίσκει υποστηριχτές στην κοινωνία και στους ανθρώπους της καθημερινότητας και του αγώνα.
Ακολούθως τόνισε ότι αποκτά μια νέα δυναμική λέγοντας ότι θεωρεί ότι θα είναι υποχρέωση πια στους επικεφαλής των κομμάτων των παρατάξεων να προσχωρήσουν σε αύτη τη συμπαράταξη.
Επεσήμανε ακόμη «χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο χώρο της κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο γιατί εμείς μπορούμε να εξισορροπήσουμε το πολιτικό σύστημα».
Ακόμη έκανε αναφορές για δύσκολο δρόμο ο οποίος όμως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θεώρει ότι είναι αναγκαίο να πετύχει.
Εξ’ άλλου τόνισε ότι ο σχεδιασμός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει στο επίκεντρο τη νέα γενιά και πως «μπορούμε να δημιουργήσαμε ευκαιρίες έτσι ώστε τα παιδιά να μείνουν εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση