GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθοριστική η ερχόμενη εβδομάδα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκ...


Καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έχουν συμπαραταχθεί -και συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας - προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποίησεών τους.

Σύμφωνα με όσα επανέλαβε ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Συντονιστικής, ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Την ίδια ώρα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων τους στην Αθήνα, αναμένουν το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Παναγιώτης Καλογιάνης :"Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο και ζητάμε απαντήσεις. Και τα αιτήματα αυτά καλύπτουν στο σύνολο του αγροτικού κόσμου".

Από την άλλη πλευρά, αύριο το βράδυ λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που πρόκειται να στείλει τη Δευτέρα στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, η Πανελλήνια Συντοντιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. "Εάν δεχθούν το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνον τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", αναφέρει το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Χρήστος Γκόντιας.

Εν τω μεταξύ στα μπλόκα επιστρέφουν χιλιάδες αγρότες μετά την ολοκλήρωση σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, όπου συμμετείχαν το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι άγγιξαν τις 12.000 άτομα. Ανάλογου μεγέθους ήταν και το χθεσινό συλλαλητήριο. Αγρότες 68 μπλόκων, από τον Προμαχώνα έως την Κρήτη διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό, ζητώντας ταυτόχρονα ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Από τις ξεχωριστές στιγμές, υπήρξε η συμβολική πορεία που πραγματοποίησαν 20 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ωστόσο, η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε και από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν αγρότες από την Κρήτη επιχείρησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση