GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΝΑΙ ...ΚΑΛΟ; Γιατί αλλάζει χέρια η «Νίκας»!

Μετά από μία δεκαετία πτωτικής πορείας, διατροφικών σκανδάλων, και απαξίωσης η περιπέτεια του σήματος «Νίκας» φαίνεται ότι τελειώνει κάπο...

Μετά από μία δεκαετία πτωτικής πορείας, διατροφικών σκανδάλων, και απαξίωσης η περιπέτεια του σήματος «Νίκας» φαίνεται ότι τελειώνει κάπου εδώ. Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εισέρχονται δύο επενδυτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νίκας επενδυτικό σχήμα, αποτελούμενο κατά 50% από εταιρεία του ομίλου Chipita και κατά 50% από την εταιρεία «Impala Invest B.V.» του ομίλου Βιτζηλαίου, συμφώνησε με τις δύο μεγαλύτερες δανείστριες τράπεζες της Εταιρείας (Alpha Bank και Eurobank) στην υπογραφή συμφωνίας με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Νίκας μέσω συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο και την παράλληλη αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων καθώς και των θυγατρικών της.
Η υλοποίηση της Συμφωνίας τελεί υπό αιρέσεις, μεταξύ των οποίων η επίτευξη συμφωνίας με λοιπούς πιστωτές της Εταιρείας, η υπογραφή τελικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών και η έγκριση της συναλλαγής από όλες τις αρμόδιες αρχές.
Για τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita είναι ένα μεγάλο στοίχημα η είσοδος σε μία ακόμη κατηγορία προϊόντων.
Ο δεύτερος εταίρος η Impala Invest, είναι ένα ολλανδικό fund του οποίου ηγείται ο Δημήτρης Βιτζηλαίος και είχε δείξει κοινό ενδιαφέρον εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την συμμετοχή του στην Νίκας.
Η οικογένεια Νίκα είχε πουλήσει την αλλαντοβιομηχανία στον Άγγελο Πλακόπητα της Global Finance το 2003. Έκτοτε ο Παναγιώτης Νίκας συνεχίζει, στην ένατη δεκαετία της ζωής του να παραμένει ενεργός στον κλάδο μέσω της "Λακωνική Τροφίμων" ενώ ο γιός του Γιώργος Νίκας δραστηριοποιείται στην παραγωγή κρεατοσκευασμάτων μέσω της "Μέγα Γύρος" και στην μαζική εστίαση στο εξωτερικό μέσω της "GRK Fresh Greek".

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση