GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Βομβαρδίζουν νοσοκομεία - Δεκάδες νεκροί

Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας παιδί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών, όμως φαίνεται της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, κατά ...


Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας παιδί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών, όμως φαίνεται της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, κατά νοσοκομείου της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι "νοσοκομείο υπό τη διαχείριση των Γιατρών χωρίς Σύνορα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού" στην περιοχή Μααρέτ αλ-Νουμάν, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων βόρεια της Δαμασκού. Δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή απολογισμό θυμάτων.

Παράλληλα, τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πύραυλοι έπληξαν σήμερα ένα παιδικό νοσοκομείο, ένα σχολείο και άλλες εγκαταστάσεις στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Αζάζ στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσαν ιατρική πηγή και δύο κάτοικοι.

Σύμφωνα με τις πηγές, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν το νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης και ένα σχολείο εκεί κοντά όπου είχαν καταφύγει πρόσφυγες που έφυγαν για να γλιτώσουν από μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός.

Η Ένωση Ανεξάρτητων Γιατρών, μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται ένα νοσοκομείο στην Μπαμπ αλ-Σαλάμα, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, δήλωσε πως τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις. 

Στο μεταξύ, Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε πως επτά ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ και πρόσθεσε πως ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων αναμένεται να ξεπεράσει τους 14.

Μακρινό όνειρο η εκεχειρία

Παρά τη συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για "παύση" των εχθροπραξιών, η κατάσταση στα συριακά μέτωπα περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο, με την Τουρκία να έχει μπει στον... χορό των βομβαρδισμών, χτυπώντας θέσεις Κούρδων μαχητών επί συριακού εδάφους και τη Σαουδική Αραβία να είναι έτοιμη για ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η Τουρκία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ξεκινήσει, σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία, μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία με σκοπό, όπως δηλώνεται επισήμως από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν το Ριάντ και η Άγκυρα σημειώνονται σε μια περίοδο που οι ανταρτικές οργανώσεις - τις οποίες στηρίζουν οι δύο σουνιτικές δυνάμεις - υποχωρούν ολοένα απέναντι στους Κούρδους αλλά, κυρίως, απέναντι στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

 Έτσι, παρά τις εκατέρωθεν υποσχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για εκεχειρία, η λύση στη συριακή κρίση μοιάζει ολοένα και πιο μακρινή καθώς οι κυριότεροι διεθνείς πρωταγωνιστές της, μεταξύ των οποίων η Τουρκία και η Ρωσία, αλληλοκατηγορούνται ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση