GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης των ΗΠΑ

Ο γηραιότερος θανατοποινίτης  των ΗΠΑ ο 72χρονος Μπράντον Τζόουνς, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση, όπως ανακοίνωσαν επισήμως οι φυλακέ...


Ο γηραιότερος θανατοποινίτης  των ΗΠΑ ο 72χρονος Μπράντον Τζόουνς, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση, όπως ανακοίνωσαν επισήμως οι φυλακές της Τζόρτζια, στην Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου και εξέτιε την ποινή του.
Ο Μπράντον Τζόουνς καταδικάστηκε το 1979 για την δολοφονία ενός εμπόρου και εκτελέστηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από τα 73α γενέθλιά του, έχοντας περάσει πάνω από 36 χρόνια της ζωής του σε ένα κελί.
Η μακρόχρονη φυλάκιση του Τζόουνς πριν την εκτέλεσή τού, χαρακτηρίζεται μια υπόθεση εμβληματική του προβληματικού χαρακτήρα της εσχάτης των ποινών, σύμφωνα με τους πολέμιούς της.

Σε μια γνωμοδότηση τον περασμένο χρόνο, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Στίβεν Μπρέγιερ, που είναι γνωστός για τις προοδευτικές του θέσεις, κατήγγειλε αυτές "τις περιόδους κάθειρξης, διάρκειας που αψηφά κάθε λογική και υπονομεύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της θανατικής καταδίκης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση