GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΙΚΗ των κατοίκων! ΜΠΛΟΚΟ για τα Αστέρια Γλυφάδας, ΚΟΛΑΦΟΣ για τον δήμαρχο Παπανικολάου. "Αντισυνταγματικό και παράνομο" το έργο...

Προσωρινή παύση στα έργα για τα Αστέρια Γλυφάδας βάζουν επτά κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσα τους και δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Δημου, π...

Προσωρινή παύση στα έργα για τα Αστέρια Γλυφάδας βάζουν επτά κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσα τους και δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Δημου, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί μελέτη για περιβαλλοντικούς όρους.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς ελήφθη από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, ενώ αυτό έπρεπε να γίνει από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι με την μελέτη νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις μέσα σε δασική έκταση, ενώ έγιναν πολλαπλές αυθαίρετες υπερβάσεις του ορίου δόμησης και αυθαίρετες αλλαγές στις χρήσεις των ακινήτων.

Μεταξύ αλλων αναφέρουν πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αγνοεί τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής, αλλά και ότι σύμφωνα με τις μελέτες, έχουν γίνει υπερβάσεις σε 17 κτίρια, ενώ έχουν κτιστεί πάνω από το επιτρεπόμενο όριο 11.516 κυβικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο συγκρότημα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων, συγκρότημα κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακό χώρο (στον διαμορφούμενο χώρο του πρώην νυκτερινού κέντρου «Αστέρια»), επιπλωμένα διαμερίσματα, εστιατόρια, πισίνες, κτίρια υποδοχής και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, τα επιχειρηματικά σχέδια προβλέπουν ανακαίνιση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων του τουριστικού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας. Ακόμη, προβλέπεται η μετατροπή του συγκροτήματος σε «σύνθετο τουριστικό κατάλυμα».

Το πράσινο φως για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας από τον όμιλο Γ. Παπαθεοχάρη μέσω της εταιρείας του Ναυσικά Α.Ε. στα Αστέρια Γλυφάδας είχε ανάψει  η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Γλυφάδας χορηγώντας την σχετική έγκριση δόμησης. Ήδη η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί κόλαφο για τον δήμαρχο Γ. Παπανικολάου.

Η έκταση των Αστεριών Γλυφάδας ανήκει ως κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην Εθνική Τράπεζα. Η τελευταία έχει συνάψει συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης της έκτασης με την εταιρεία Ναυσικά, συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση