GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους με ΑΜΚΑ

Δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία τόσο για νοσηλευτική περίθαλψη όσο και για φάρμακα θα έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι που κατέχουν ΑΜΚΑ δίδ...


Δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία τόσο για νοσηλευτική περίθαλψη όσο και για φάρμακα θα έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι που κατέχουν ΑΜΚΑ δίδεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που υλοποιεί το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έδωσε εντολή στις διοικήσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους του δικαιούχους που κατέχουν ΑΜΚΑ και προσέρχονται σε αυτά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τους.

Δικαιούχοι που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία είναι:

α) Οι µη άμεσα ή έμμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς, οι πολίτες κρατών-µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και τα µέλη των οικογενειών (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα) όλων των παραπάνω.

β) οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων της χώρας και τα µέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), οι οποίοι έχουν απωλέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών και δεν δικαιούνται παροχών υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση