GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θανατηφόρο ψάρι μετανάστευσε στα ελληνικά νερά

Ο Λαγοκέφαλος, µε την επιστηµονική ονοµασία Lagocephalus sceleratus, ήρθε στα νερά της ανατολικής Μεσογείου από τη διώρυγα του Σουέζ. ...


Ο Λαγοκέφαλος, µε την επιστηµονική ονοµασία Lagocephalus sceleratus, ήρθε στα νερά της ανατολικής Μεσογείου από τη διώρυγα του Σουέζ.
Στις ελληνικές θάλασσες εμφανίστηκε το 2003.

Η κατανάλωση του λαγοκέφαλου είναι επικίνδυνη, αφού οι ιστοί του περιέχουν την τετροδοντοξίνη, μια νευροπαραλυτική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο. Για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η κατανάλωση και οι εκφορτώσεις λαγοκέφαλου.

Επίσης, στοιχεία από τις πρώτες τοξικολογικές αναλύσεις δειγμάτων που συλλέχθηκαν, δείχνουν αυξημένη τοξικότητα σε εσωτερικά όργανα (σπλάχνα, γονάδες, κλπ), κυρίως σε μεγάλα ψάρια, και σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζεται τοξικότητα ακόμη και στη σάρκα τους.
Η εισβολή του έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την αλιεία, σε πολλές περιοχές του Αιγαίου και Ιονίου για αυτό είναι απαραίτητη η συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης προκειμένου να εκτιμηθούν οι δυνατότητες λήψης συγκεκριμένων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση