GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίθετος ο Φάιμαν να στέλνονται όλοι οι πρόσφυγες στην Αυστρία

Στη διαβεβαίωση που είχε δώσει πρόσφατα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα να εμπ...


Στη διαβεβαίωση που είχε δώσει πρόσφατα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα να εμποδιστεί μία πολιτική της λιτότητας, αλλά και στην αντίθεσή του να στέλνονται όλοι οι πρόσφυγες στην Αυστρία, αναφέρεται ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα .

Στη διάρκεια θερμής συνομιλίας τους στην τελευταία σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα αποφυγής μίας πολιτικής λιτότητας που καταστρέφει την Ελλάδα, όπως όμως επίσης του είχε πει, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρέπει να επαναπαύονται ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να στέλνονται στην Αυστρία, σημειώνει ο Καγκελάριος.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Αθήνα απέναντι στη στάση της Βιέννης, ο καγκελάριος παρατηρεί πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητά από την Αυστρία να δεχθεί 200.000 ανθρώπους τη στιγμή που η Ελλάδα την περασμένη χρονιά δέχθηκε 11.000 αιτούντες άσυλο και η Αυστρία 90.000

Κατά την άποψή του, στα hot spot δεν αρκεί να λαμβάνονται αποτυπώματα από τους πρόσφυγες και κατόπιν αυτοί να μεταφέρονται από τα νησιά στη στεριά από όπου συνεχίζουν το ταξίδι για την Αυστρία, αλλά από αυτά θα πρέπει οι πρόσφυγες είτε να στέλνονται πίσω στην πατρίδα τους είτε να κατανέμονται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, στην Αυστρία ασκείται έντονη κριτική από την Ελλάδα και τη Γερμανία, επειδή θα τους ήταν πιο άνετο εάν αναλάμβανε όλους τους πρόσφυγες η Αυστρία.

Ο καγκελάριος διευκρινίζει για μία ακόμη φορά πως η χώρα του πρέπει να αναλάβει η ίδια δράση επειδή η ευρωπαϊκή λύση, την οποία ο ίδιος πάντα προτιμούσε, δεν έρχεται έγκαιρα και η Αυστρία είναι στη Διαδρομή των Βαλκανίων η πρώτη χώρα όπου οι πρόσφυγες όχι μόνον διέρχονται αλλά θέλουν και να παραμείνουν.

Προσθέτει δε, πως επιπλέον έχει αλλάξει τη στάση της η Γερμανία όπου την περασμένη χρονιά οι άνθρωποι βρίσκονταν στους σταθμούς με πανό καλωσορίσματος, όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πλέον, όμως η Αυστρία δεν μπορεί τώρα να αναλάβει το δικαίωμα στο άσυλο για ολόκληρη την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση