GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοβουλίες για την προσφυγική κρίση αναλαμβάνουν οι δικηγόροι

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, παρακολουθώντας το προσφυγικό δράμα και τη μεταναστευτική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ολοκληρ...


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, παρακολουθώντας το προσφυγικό δράμα και τη μεταναστευτική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τα θέματα αυτά, με πολλαπλές παρεμβάσεις, εθελοντικές δράσεις, ανάληψη προγραμμάτων και συνεργασίες με διεθνείς και εθνικούς φορείς.

Παράλληλα, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή που θα ασχολείται σε σταθερή βάση, οργανωμένα και έγκυρα με αυτά τα ζητήματα, και που θα λειτουργεί για λογαριασμό και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε σύνδεση με την αντιπροσωπεία στη CCBE (Ευρωπαίοι δικηγόροι), προκειμένου οι δράσεις και παρεμβάσεις να είναι καλά οργανωμένες και σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους δικηγόρους, οι οποίοι ήδη έχουν εκδηλώσει διάφορες πρωτοβουλίες για τα θέματα αυτά, αλλά και διάθεση συμβολής.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ωφεληθούν άμεσα όλοι, τόσο οι πρόσφυγες και μετανάστες, των οποίων “θεμελιώδη δικαιώματα κατάφωρα παραβιάζονται όσο και η ελληνική κοινωνία, η οποία επίσης βιώνει, ιδίως στα σημεία αιχμής, τις άλλες όψεις του προβλήματος”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι Έλληνες δικηγόροι, “αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες, δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα για κάθε δυνατή συνεργασία, ακόμη και αναλαμβάνοντας εμείς οι Έλληνες δικηγόροι μέρος του δύσκολου πράγματι έργου και των σύνθετων διαδικασιών που κατά περίπτωση προβλέπονται”.

Ακόμη, οι δικηγόροι απευθύνονται στην Πολιτεία και τονίζουν την ιδιαίτερη τη σημασία “της διεκδίκησης πόρων από τα μεγάλα ποσά που διατίθενται, κυρίως από την ΕΕ, αλλά και από άλλες πηγές, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, για τη χρηματοδότηση αναγκαίων δράσεων, όπως ιδίως ειδικών προγραμμάτων νομικής βοήθειας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση