GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόμβα Αυστρίας για κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας - Σκοπίων

Ευθεία απειλή για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΜΔ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς...


Ευθεία απειλή για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΜΔ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Η Ελλάδα θα αλλάξει τη στάση της και θα δεχτεί ευρωπαϊκή βοήθεια εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα για περισσότερα από ένα 24ωρο".
Ο αυστριακός υπουργός, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πιστεύει ότι το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια θα στείλει μήνυμα στους πρόσφυγες να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη. "Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, τότε όλο και λιγότεροι θα πάρουν τον δρόμο". Πρόσθεσε μάλιστα ότι "Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα".
"Εάν δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, τότε θα πρέπει να είναι τα σύνορα Ελλάδας - Μακεδονίας", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Κουρτς συμμετείχε στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο, ενώ από ελληνικής πλευράς παρευρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, όντας η μοναδική ελληνική συμμετοχή, καθώς δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η κυρία Μπακογιάννη από την πλευρά της καταδίκασε την πολιτική αυτή, σημειώνοντας: "Είναι αδιανόητη η στάση των νέων χωρών - μελών για τις οποίες δώσαμε μάχη να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση"
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια δεν θα είχε κανένα νόημα πέραν της καταδίκης χιλιάδων προσφύγων να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση