GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαιώθηκε ο Κάρλος το Τσακάλι για τον ψυχίατρο που τον συκοφάντησε

Η γαλλική Δικαιοσύνη δικαίωσε τον Κάρλος, το διαβόητο τρομοκράτη, που είχε και το προσωνύμιο Τσακάλι, για μια υπόθεση που αυτός κατέφυγε ...

Η γαλλική Δικαιοσύνη δικαίωσε τον Κάρλος, το διαβόητο τρομοκράτη, που είχε και το προσωνύμιο Τσακάλι, για μια υπόθεση που αυτός κατέφυγε στα δικαστήρια. Ο Κάρλος, που έδρασε τις δεκαετίες του 1970-80, είχε προσφύγει δικαστικά κατά ενός ψυχιάτρου που αφού τον εξέτασε στις φυλακές όπου κρατείται, είχε κάνει δηλώσεις κατόπιν στον γαλλικό Τύπο για την "ψυχική κενότητα" του κρατουμένου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, η ανώτατη διοικητική δικαστική αρχή της Γαλλίας, δικαίωσε τον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες ή Κάρλος, ο οποίος κατηγορούσε έναν γνωστό ψυχίατρο, τον Δρ. Μισέλ Ντιμπέκ, για παραβίαση του ιατρικού απορρήτου.

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή που επιβλήθηκε στον ψυχίατρο, της απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος για έναν μήνα.

Ο Ντιμπέκ ήταν ο ψυχίατρος που είχε οριστεί το 1994 για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του Κάρλος και είχε συναντήσει τον κρατούμενο στις φυλακές. Στις 29 Μαρτίου 2012 όμως στην εφημερίδα Le Figaro δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο οποίο ο γιατρός έκανε λόγο για την "ψυχική κενότητα" πολλών εγκληματιών, μεταξύ των οποίων και ο Κάρλος.

Ο τελευταίος κατήγγειλε το γεγονός στην εθνική πειθαρχική επιτροπή του ιατρικού συλλόγου η οποία επέβαλε κυρώσεις στον Ντιμπέκ. Ο ψυχίατρος προσπάθησε τα επόμενα χρόνια να ακυρώσει αυτήν την απόφαση, προσφεύγοντας με τη σειρά του στα δικαστήρια, χωρίς όμως να δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση