GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κογκρέσο: Μετά τη θητεία Ομπάμα η άρση του εμπάργκο στην Κούβα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Ρεπουμπλικάνος Μπομπ Κόρκερ, δήλωσ...


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Ρεπουμπλικάνος Μπομπ Κόρκερ, δήλωσε ότι δεν αναμένει το αμερικανικό Κογκρέσο να άρει το εμπάργκο που επιβάλλει η Ουάσινγκτον στην Κούβα από τη δεκαετία του 1960 φέτος. Ωστόσο, εάν καταγραφούν αλλαγές στην Αβάνα, αυτό θα μπορούσε να γίνει επί των ημερών κάποιου επόμενου προέδρου 

«Δεν είναι κάτι που θα γίνει φέτος αλλά νομίζω θα μπορούσε να γίνει καθώς κινούμαστε προς (μια νέα κυβέρνηση) υπό έναν νέο πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά ο Κόρκερ. «Εάν η Κούβα αλλάξει τη συμπεριφορά της και ο κόσμος μπορεί να δει αποτελέσματα από αυτό που συμβαίνει (...) τότε νομίζω ότι θα είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή έρχεται να πολώσει το κλίμα ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί επίσημα την Κούβα την 21η και 22η Μαρτίου - η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου, στην Κούβα από το 1928.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κινήθηκε με ταχύτητα τους τελευταίους 14 μήνες για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα, αλλά το εμπάργκο είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που συνεχίζουν να υπάρχουν. 

Το πολιτικό κλίμα είναι περίπλοκο στις ΗΠΑ, καθώς οι δύο Κουβανοαμερικανοί γερουσιαστές που συμμετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων, ο Μάρκο Ρούμπιο και ο Τεντ Κρουζ, έχουν αντιταχθεί ρητά στην πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα έναντι της Κούβας και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος θεωρείται απίθανο να έλθουν σε σύγκρουση μαζί τους εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για άλο ζήτημα - τον διορισμό του δικαστή ο οποίος θα αναπληρώσει το κενό που άφησε ο συντηρητικός δικαστής Άντονιν Σκάλια, που απεβίωσε πριν από 11 ημέρες – Ο Μπαράκ Ομπάμα διεμύνησε στους πολιτικούς αντιπάλους του: «Έχω έναν χρόνο μπροστά μου. Θα κάνω τη δουλειά μου» 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση