GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

του Γιώργου Κουρή πρώην Γ.Γ. υπ. Οικονομικών. Μετά από εισαγγελική έρευνα βρέθηκε ότι η κυρία Έλλη Στάη είχε σε τράπεζα του εξωτερικού...

του Γιώργου Κουρή
πρώην Γ.Γ. υπ. Οικονομικών.

Μετά από εισαγγελική έρευνα βρέθηκε ότι η κυρία Έλλη Στάη είχε σε τράπεζα του εξωτερικού αδήλωτο το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Της ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη φοροδιαφυγής και πιθανόν έχουσα πέσει σε παράπτωμα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στο απολογητικό υπόμνημα της η κ. Στάη επίσης αναφέρει ότι ένα πρόσθετο εκατομμύριο ευρώ βρίσκεται σε λογαριασμό της σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού. Συνολικά δηλαδή οι αποταμιεύσεις της στον εξωτερικό είναι της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το να πάει στον εισαγγελέα ένας νομοταγής πολίτης είναι μειωτικό για την προσωπικότητα του, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τον καλούν ως ύποπτο και πρέπει να απολογηθεί.

Η κυρία Στάη λέει ότι έπεσε θύμα συκοφαντικής δυσφήμισης και λάσπης από δημοσιεύματα στημένα πάνω σε ψεύδη, που στόχο είχαν την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και υπόληψής της. Και ισχυρίζεται εμφατικά: "Δεν θα επιτρέψω επ' ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου, και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν"

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, τότε δηλαδή που η κυρία Έλλη Στάη, ως επιφανής τηλεπερσόνα, κατηγορούσε και αναμασούσε συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής άλλου ατόμου.

Ομιλώ δηλαδή επί προσωπικού κυρία Στάη.

Θυμάστε τις συκοφαντίες που εκτοξεύατε εναντίον μου για τα δομημένα ομόλογα επί σειρά ημερών από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πανίσχυρου τότε MEGA; Και όταν μια ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε "φτάνει πια με τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Γεν. Γραμματέα του υπ. Οικονομικών Γ. Κουρή", το πρώτο πράγμα που σε συγχορδία είπατε στο δελτίο ειδήσεων σας ήταν "πάνε να αθωώσουν τον Κουρή". Για να φρεσκάρετε την μνήμη σας, αφιερώνω ένα μέρος της ανακοίνωση τύπου της 31-5-2007 που τότε είχα δημοσιοποιήσει και για την οποία ουδέποτε ίδρωσε το αυτί σας.

"Από το εργαστήριο κατασκευής ενόχων, όπως έχει εξελιχθεί το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, με επικεφαλής την κα Όλγα Τρέμη και σχολιαστές την κα Έλλη Στάη και τον κ. Γιάννη Πρετεντέρη, έχω μεταβληθεί καθημερινά σε επίλεκτο στόχο κατασυκοφάντησης με άθλιες μεθόδους που στοχεύουν στην σπίλωση και την ηθική μου εξόντωση. Όλο το τελευταίο διάστημα στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA κατόπιν «έγκυρων πληροφοριών» (!) ουσιαστικά κατασκευάζονται και παρουσιάζονται σενάρια σε βάρος μου με τρόπο μοναδικό σε εμπάθεια και φανατισμό. Το συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων συνεχίζει αδιάλειπτα την στοχοποίηση μου σε συστηματική βάση, πότε με λοιδορίες και άθλιους υπαινιγμούς, πότε αντιγράφοντας ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα εφημερίδων και κατά κύριο λόγο υιοθετώντας ανυπόστατες φήμες πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία. . . Κατανοώ γιατί οι «τηλε-εισαγγελείς και τιμητές μου» θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες εργοδοτικές και πολιτικές σκοπιμότητες. . Και δεν εκπλήσσομαι καν για το ότι οι τηλε-κατήγοροί μου προχώρησαν πλέον από τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, τις ειρωνείες και τους άθλιους υπαινιγμούς, σε αήθεις επιθέσεις και σε συστάσεις προς τη δικαιοσύνη . ."


Κυρία Στάη εδώ και πολύ καιρό το θέμα των δομημένων ομολόγων έχει τελειώσει και διερευνηθεί σε βάθος από την δικαιοσύνη. Κάποια 14 άτομα κάθονται στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες. Δεν υπήρξε κανένα ίχνος αληθείας σε αυτά που με κατηγορούσατε. Πάνω απ' όλα όμως εγώ είμαι βασικός μάρτυρας κατηγορίες στην δίκη των ομολόγων που αυτή την στιγμή οδεύει στο εφετείο. Η δικαιοσύνη δηλαδή με έχει επιλέξει να υπερασπιστώ την περιουσία του Δημοσίου για την οποία εσείς, στο έγκυρο δελτίο του MEGA, υπονοούσατε ότι την έβλαψα.

Έχει λοιπόν ο καιρός γυρίσματα κ. Στάη. Τώρα ίσως καταλαβαίνεται τι σημαίνει να σε κατηγορούν άδικα. Στη δική μου μάλιστα περίπτωση ουδέποτε θεωρήθηκα από την δικαιοσύνη ύποπτος όπως εσείς. Το κορυφαίο όμως των πολύπειρων και έγκυρων δημοσιογράφων όπως εσείς είναι ότι ενώ έχει δημοσιοποιηθεί πολλαπλώς η αλήθεια, ουδέποτε φροντίσατε να την αποκαταστήσετε. Ούτε μια λέξη συγνώμης γι' αυτόν που τότε λασπολογούσατε.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση