GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται η «ασφυξία» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Καμία αλλαγή και σήμερα στο σκηνικό που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλά...


Καμία αλλαγή και σήμερα στο σκηνικό που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, με τους οδηγούς φορτηγών και νταλικών της γειτονικής χώρας να διατηρούν τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει, αποκλείοντας έτσι την άλλη πλευρά των συνόρων και εμμένοντας στο αίτημά τους για απόσυρση των τρακτέρ από τα συγκεκριμένα σημεία στο ελληνικό έδαφος.
Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας, «προφανώς αυτό που ζητούν να αποσύρουμε εντελώς τα τρακτέρ μας από το σημείο, είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί σε καμία περίπτωση». Πρόσθεσε ότι η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά επί ελληνικού εδάφους, υπερβαίνει ακόμα και τα 30 χιλιόμετρα.
Το τελωνείο του Προμαχώνα στις 14 και 15 Φεβρουαρίου ήταν αποκλεισμένο, αλλά μετά από γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο αγροτών, αποφασίστηκε η ελευθέρωση των πυλών την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο η κυκλοφορία δεν αποκαταστάθηκε, αφού επί βουλγαρικού εδάφους στήθηκε μπλόκο στα Κούλατα.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τον επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου, Βασίλη Καστίδη, αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου να μας αναφέρει ότι «υπήρχε όλες αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε στο δρόμο ένα πρόγραμμα, το οποίο ακολουθούσαμε πιστά, ενώ έκτακτα περιστατικά, όπως και -μεταξύ άλλων- τουριστικά λεωφορεία με παιδιά, τα αφήναμε να περάσουν χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε ευπαθείς ομάδες, αλλά να διατρανώσουμε τα προβλήματά μας». Τόνισε δε, ότι οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές είναι αδιάλλακτοι, ενώ «δεν επιδεικνύουν καμία ευαισθησία στην ταλαιπωρία απλών πολιτών».
*φωτογραφεία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση