GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλόκα παντού!‏

Σκίτσο του Θοδωρή Μακρή. Από το  Vavanta  

Σκίτσο του Θοδωρή Μακρή.
Από το Vavanta 

1 σχόλιο

  1. (Αγαπητέ Ηλία, συμπληρώθηκαν 168 χρόνια από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Όλοι ξέρουν την φράση «Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε» αλλά έχω μια …υποψία πως οι προλετάριοι μάλλον δεν θέλουν να ενωθούν· βέβαια, μπορεί να περιμένουν τα 200 χρόνια από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, για να σβήσουν κεράκια, να κόψουν τούρτα και να φουσκώσουν και μπαλόνια.

    Ηλία, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μόνη ελπίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν η ένωση με την Ρωσία.

    Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να πατρονάρεται από τις ΗΠΑ. Η συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην πραγματοποιηθεί ποτέ η ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από την άλλη, βέβαια, είναι κι ένας τρόπος να μην λαλήσει πάλι η Γερμανία και τους πάρει ξανά όλους παραμάζωμα.

    Στην τελική, δεν υπάρχουν ούτε ΗΠΑ, ούτε Βρετανία, ούτε Ευρώπη. Μόνο μερικές εταιρείες υπάρχουν... Και καθόμαστε εμείς και μιλάμε για χώρες, λες και ζούμε ακόμα στο 1950...

    Ηλία, δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία τι θα ψηφίσουν οι Βρετανοί πολίτες στο δημοψήφισμα... Είμαστε μεγάλα παιδιά, για να πιστεύουμε πως θα γίνει ό,τι ψηφιστεί σε ένα δημοψήφισμα.... Ειδικά, σε μια χώρα που έχει ακόμα μοναρχία.

    Πάντως, ο Ιούνιος είναι ακόμα μακριά. Και ο πλανήτης μυρίζει μπαρούτι.

    Ο Τραμπ μου αρέσει.... Μακάρι να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο έχουν αντιληφθεί πως δεν υπάρχει δημοκρατία και ψηφίζουν επιχειρηματίες, πουτάνες, δημοσιογράφους και τέτοιους για πρόεδρους και πρωθυπουργούς.... Να, εμείς κάναμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα και τώρα θα κάνουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι άλλο να κάνουμε για να τους δείξουμε πως η δημοκρατία τους είναι ένα ανέκδοτο;

    Ηλία, θα ήθελα να ζούσε ο Μαρξ και να μάθαινε πως σήμερα 62 άνθρωποι έχουν περισσότερα χρήματα από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Θα ήθελα να δω την φάτσα του. Υποτίμησε την βλακεία ο Μαρξ. Και ξέχασε πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καθάρματα. Λάθος του.

    Ηλία, ναι η Ευρώπη πεθαίνει. Αλλά εμένα σκασίλα μου. Εδώ πεθαίνουμε εμείς, για την Ευρώπη θα με νοιάζει; Σιγά την γκόμενα. Είπαμε, η Ευρώπη ήταν μια γκόμενα του Δία, που την ερωτεύτηκε, την γκάστρωσε, της έκανε κουτσουβελάκια και μετά την έστειλε γιατί βρήκε άλλη.

    Και έρχονται τα ζώα οι Έλληνες, μετά από κάτι χιλιετίες, και θέλουν να την ξαναπιάσουν γκόμενα την γεροπατσαβούρα, λες και δεν ξέρουν πως η γκόμενα που την έφτυσες δεν θα σου το συγχωρήσει ποτέ. Και θα έχει και τα δίκια της. Να είσαι καλά, Ηλία.)

    Υ.Γ. Στις ΗΠΑ ο Τράμπ προελαύνει. Αν δεν είναι αυτός, δεν θα αργήσει η εποχή που θα δούμε έναν κανονικό ΦΑΣΊΣΤΑ στην ηγεσία της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη. Και τότε είναι που θα κρατήσουμε όλοι την ανάσα μας. Μέχρι να σκάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση